promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Jurassic Park sztárját is kipróbálták James Bond szerepére – 35 éves felvétel került elő
Borítókép:  Sam Neill a Jurassic Park című filmben / ProfiMedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Jurassic Parkból ismert Sam Neill válthatta volna Roger Moore-t James Bond szerepében, de végül nem jött össze, és ezt egy cseppet sem bánja a színész.

A 007-es ügynök, vagyis James Bond egy ikonikus karakter, akit hatalmas megtiszteltetés eljátszani, ezért rengeteg színész álma, hogy egyszer megkapják a szerepet. Mikor Roger Moore az 1985-ös Halálvágta című alkotással elbúcsúzott a legendás figurától, a producerek rögtön elkezdték keresni az utódját, és természetesen számtalan jelentkező akadt, akik között ott volt a Golden Globe-jelölt Sam Neill is, aki később a Jurassic Park-széria sztárjaként futott be.

„Az ügynököm benyomott engem egy nagyon kellemetlen tesztfelvételre. Életem egyik leggyötrelmesebb pillanata volt, mert egyáltalán nem akartam eljátszani James Bondot. Aztán egyszer összefutottam Roger Moore-ral egy dél-francia étteremben. Elmentünk egymás mellett, összeakadt a tekintetünk, majd azt mondta »Neked kellett volna Bondnak lenned«. Én meg azt mondtam »Nem akartam«. Mindegy, aztán eltűnt. Nem egy olyan munkáról volt szó, amit élveztem volna”

mesélte Sam Neill.

Ezek alapján a színész csöppet sem bánja, hogy nem ő lett az új James Bond, és ezzel valószínűleg a széria rajongói is így vannak, hiszen végül Timothy Dalton kapta meg a munkát, aki két alkotásban is bizonyította tehetségét.

Szerencsére előkerült Sam Neill 1986-os tesztfelvétele, ami igaz, hogy elég rövid, de már ennyi is elég ahhoz, hogy lássuk, mire lett volna képes James Bondként az egy évvel később bemutatott Halálos rémületben című filmben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás