promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Matt Reeves sokat elárult a The Batmanről az előzetes után
Borítókép:  DC/Warner
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétvégén kidobták kedvcsinálónak a The Batman első előzetesét, amihez a rendező Matt Reeves fűzött hozzá néhány dolgot.

A DC FanDome keretein belül elég sok előzetest uszítottak ránk: volt itt The Suicide Squad kedvcsináló, friss Wonder Woman 1984 trailer, na meg Az igazság ligája rendezői változatába is belenézhettünk. Persze a végére maradt a legnagyobb durranás, vagyis a The Batman előzetese.

Igazéból a csapat megcsinálhatta volna azt is, hogy valóban csak egy rövid kedvcsinálót dob össze. Miért meglepő, hogy kaptunk hozzá egy pofás előzetest? Azért, mert a The Batmannek mindössze még csak a harmada van készen. Szóval, Matt Reevesnek még sokat kell forgatnia, és azért a DC FanDome előzetesén érződik, hogy kevés felvételből tudtak dolgozni, de ettől még a hangulat teljesen átjön.

A rajongók azóta képkockáról képkockára darabokra szedték a trailert, de akadtak titkok, amiket csak Matt Reeves tudott elmondani.

A rendező meg is osztotta, hogy imádja Christopher Nolan Batman-trilógiáját, de ott Gotham túlságosan hasonlított neki létező városokra, úgy mint Chicago, vagy Pittsburgh, így itt meg akarta őrizni ennek a misztikumát. Megpróbálta elérni, hogy a The Batmanben lévő Gotham ne hasonlítson semelyik városra.

Ahogy eddig is tudtuk, a film nem egy eredettörténet lesz, azonban a Robert Pattinson által alakított Sötét Lovag még nagyon az elején jár, és próbál rájönni, hogy miért akar hős lenni, mi az ő igazi feladata. Nem ismerik, nem bíznak benne, afféle kívülállóként kell rá tekinteni.

A főgonoszok sem fognak csak úgy belépni, így inkább lesz ez Rébusz, Pingvin, valamint a Macskanő eredettörténete, mint Bruce Wayné. A Macskanőt is kezdetleges jelmezben láthatjuk az előzetesben, és bár nehezen észrevehető, de találkozunk a Colin Farrell által alakított Pingvinnel még Oswaldként, de a színész annyira el van maszkírozva, hogy nehezen kiszúrható.

Matt Reevesre a The Batman elkészítéséhez nagy hatással volt a Kínai negyed, A taxisofőr valamint a Francia kapcsolat is. A képregények közül főleg a Darwyn Cooke-féle Batman: Ego and Other Tailst tekintette alapnak. A rendező meg is jegyezte, hogy Batman akármennyire jó detektív, hibázni fog, amiből tanulnia kell.

A The Batman 2021 októberében debütálhat majd. Reméljük a világjárványnak nem lesz jelentős második hulláma, ami bekavarhat a forgatásnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás