promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még keresik a megoldást, hogyan kerüljön a mozikba a The Irishman
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A filmszínházak jó ideig műsoron akarnák tartani Martin Scorsese alkotását.

[[adv]]

Scorsese újra gengszterfilmet készített, ráadásul olyan nevekkel, mint Robert De Niro, Joe Pesci és Al Pacino. Előbbi kettőt nem kell bemutatni, mert óriásit alakítottak a rendező kultikus filmjeiben, a Casinóban és a Nagymenőkben, utóbbi meg most dolgozik először a csapattal.

A Netflix úgy döntött, mindenképpen lecsapnak a The Irishman-re, bár nagyon nem is volt vetélytársuk, mivel más nem akarta finanszírozni az alkotást, aminek nagyon elharapództak a költségei. Állítólag 160 millió dollárból készült, aminek jó részét az vitte el, hogy a film felében a veterán színészek megfiatalítva lesznek láthatóak, a George Lucas által kitalált Industrial Light and Magic technikával.

Jót tenne a Netflixnek, ha a mozikból is be tudnának húzni egy jókora összeget, de ugyebár ők csak eleve azért szánják oda, hogy a film indulhasson az Oscar-díjért. A streamingszolgáltató tárgyal közben az AMC Theatres-szel és a kanadai Cineplex-szel, viszont megállapodás még nem született.

A Netflix 2-3 hétig szokta engedni játszani az alkotásait a moziknak, amiktől díjakat remélnek, a filmszínházak viszont most a 2-3 hónapot akarnák kicsikarni úgy, hogy addig a The Irishman ne legyen elérhető a streamingszolgáltató kínálatában. Ez így ránk is hatással lenne, mert ez európai premiert is érintené.

Egy biztos pont van: a The Irishmant bemutatják a New York-i Filmfesztiválon szeptember 27-én. A mozis és Netflixes premier dátumot akkor kapjuk meg, ha végre lesz megállapodás a két fél között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás