promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA kozmikus robbanást fotózott a Bika csillagképben, elképesztően látványos lett a felvétel
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Hubble űrtávcső készítette a csodálatos képet a világűrről.

Nem véletlenül látunk manapság nagyon sok ember ruháján NASA logót, hiszen rengetegen kísérik figyelemmel az űrügynökség folyton izgalmas és értékes munkáját. Nemrég a James Webb űrtávcső szolgálatba állása indított új korszakot az űrkutatásban, hiszen ennek a fantasztikus eszköznek a segítségével minden eddiginél részletgazdagabb felvételek készültek a titokzatos, rideg világűrről.

Természetesen nemcsak a pár hónapja teljesítő James Webb űrtávcső, hanem a 32 éve aktív Hubble űrtávcső is szépen teszi a dolgát, hiszen ennek az eszköznek is számtalan hihetetlen felfedezést és információt köszönhet az emberiség.

Egyebek között képes volt felvételt készíteni egy több, mint 9 ezer fényévnyire lévő kozmikus robbanásról is a Bika csillagképben.

A NASA által megosztott képen egy fiatal, fényesen tündöklő csillagot láthatunk, amit sűrű, sárgás-barnás köd vesz körül. Ahogy távolodunk tőle, úgy sötétedik a környezete, a látvány pedig valóban egészen csodálatos – de nemcsak gyönyörködni lehet benne, hiszen ez a tudósoknak is segít abban, hogy jobban meg tudják érteni a csillagok életének korai, meghatározó szakaszait.

Ismét egy olyan fotóval gazdagodtunk a NASA-nak köszönhetően, aminek a megtekintése után egy kicsit el lehet gondolkodni az élet értelméről, és arról, hogy igazából milyen aprócska részei is vagyunk az univerzumnak – főleg egy ilyen lenyűgöző jelenség tükrében.

Itt lehet megtekinteni a NASA és a Hubble űrtávcső látványos felvételét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás