promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen meztelenre vetkőzteti a nőket egy weboldal, követeli a brit konzervatív képviselőnő, hogy "tiltsák be!"
Borítókép:  Free Wallpaper
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még él a weboldal, amely egy AI segítségével teljesen lemezteleníti a nőket, de ha Maria Miller, brit, konzervatív képviselőnő eléri a célját, akkor "azonnal" betiltják.

Egy mesterséges intelligenciával működő "meztelenítő" alkalmazás, amely fotókon "vetkőzteti" a nőket, rohamosan népszerűvé vált, és széles körű kritikát váltott ki - írja a theGeek.

A DeepSukebe nevű weboldal, amely azt ígéri, hogy "feltárja a ruha alatt rejtőző igazságot", tavaly indult el, és állítólag havonta több millióan látogatják.

A politikusok azonban megkérdőjelezték a digitálisan előállított meztelen képek jogszerűségét, Maria Miller, brit parlamenti konzervatív képviselő pedig parlamenti vitát kezdeményezett arról, hogy be kellene-e tiltani a képeket.

Az eszközzel több női hírességet "meztelenítettek" egy "AI-leveraged nudifier" segítségével, és az oldal fejlesztői azt mondták, hogy a technológiát tovább akarják fejleszteni.

Nem ez az első eset, hogy a mesterséges intelligenciát tiltott célokra használják. A theGeek korábban írt a DeepNude nevű alkalmazásról is, amely egy fizetős app volt és a közfelháborodás és a lehetséges visszaélések miatt végül maguk a fejlesztők törölték. A DeepNude kód egy részét használó eszközök azonban még mindig forgalomban vannak.

Egy hasonló technológiát, a "deepfake" képeket, amely a mesterséges intelligencia segítségével az áldozatok arcát a meglévő meztelen testekre helyezi, szintén széles körben kritizálták, és egy brit kormányzati felülvizsgálat idén a technológia betiltását követelte.

"A Parlamentnek lehetőséget kell kapnia arra, hogy megvitassa, be kell-e tiltani a beleegyezés nélkül, digitálisan készített meztelen és szexuálisan egyértelmű képeket"

- mondta Maria Miller parlamenti képviselő a BBC-nek.

"Úgy vélem, ha ez megtörténet, a törvény megváltozná."

A törvény jelenleg nem tükrözi "az emberek életére gyakorolt hatás súlyosságát", és a kárt okozó szoftverek készítőit felelősségre kellene vonni - tette hozzá Miller.

A kormány jelenleg az online biztonságról szóló törvénytervezetet készíti, amely a felhasználók védelme érdekében szigorúbb ellenőrzést kíván bevezetni a közösségi médiavállalatokra, és csökkenteni kívánja a káros online tartalmak mennyiségét.

Miller szerint a törvényjavaslatban szereplő, a "meztelenítő" eszközök kriminalizálására vonatkozó rendelkezés segíthet az áldozatok védelmében.

A kampánycsoportok azzal érvelnek, hogy jelenleg az online bántalmazás áldozatainak kell eltávolítaniuk a káros képeket az internetről, ami indokolatlan terhet ró azokra, akiket gyakran már így is trauma ért.

Miller az online "bosszúpornó" elleni küzdelemre összpontosított, amikor meztelen képeket osztanak meg az interneten az áldozat beleegyezése nélkül, és azt mondja, hogy a legújabb technológiát szabályozni kell.

"Jelenleg az intim szexuális tartalmú képek online vagy digitális technológián keresztül történő, beleegyezés nélküli készítése, felvétele vagy terjesztése többnyire nem tartozik a törvény hatálya alá."

- mondta Miller.

"A szexuális tartalmú képek beleegyezés nélküli online terjesztésének szexuális bűncselekménynek kellene minősíteni, ami tükrözné az emberek életére gyakorolt hatás súlyosságát."

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás