promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegkirázós: egyszerre két Holdat is lehetett látni az égen - videó
Borítókép:  Express.co.uk
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

100 százalékig valós felvételek, tényleg két holdat láthattak az emberek. Elmondjuk, hogyan történhetett meg.

Dubajban február elején két holdat is láttak egymás mellett az emberek az égen, több felvétel is készült a nagy eseményről, sokan megijedtek az elképesztő látvány kapcsán. Nincs szó semmiféle cselről a videók láttán, ezek teljesen valósak.

Az a két hold tényleg ott volt, csak nem éppen úgy, ahogy mi gondoljuk így első blikkre. És egyáltalán nem is arról van szó, hogy a földönkívüliek végre leleplezték magukat, mivel sokan ezt gondolták a látvány kapcsán, és ennek a véleményüknek hangot is adtak. Mások pedig egyenesen azt mondták, hogy itt a világvége.

A kétholdas furcsaságot két darú és egy óriási kivetítő segítségével hozták létre. A telepítésről is van videó. A nagy mutatvány amúgy egy ünneplés része volt, hiszen - mint a Snopes is írja - az Egyesült Arab Emirátusok azt ünnepelte, hogy Remény névre keresztelt szondájuk elérte a Marsot, a két hold pedig a Phoibos és Deimos voltak, amelyek a Mars holdjai.

A szonda amúgy a Mars klímáját fogja tanulmányozni. A furcsa kísérlet talán elérte a célját, hiszen így sokkal több emberhez jutott el a szonda híre, mint az eljutott volna egy efféle különc akció nélkül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás