promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A jövő Európája: gyorsvasút mindenhová, napi 30 ezer drón itthon
Borítókép:  A jövő Európáját a gyorsvasút és a drón uralja (AFP)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A jövő Európáját nézve drónokkal már jól állunk Magyarországon, és egyre többmindenre használhatjuk őket a mentéstől a mezőgazdaságig. A gyorsvasút lassabban épül, de majd...   

[[adv]]

A vasút és így a gyorsvasút hálózatai egyre csak fejlődhetnek azza, hogy a környezetvédelem egyre fontosabb szerepet kap Európában. Ezer-ezerötszáz kilométeren belül versenyképes riválist jelent a vasút a repülésnek, de van olyan ország, amelynek lakói már most, környezetvédelmi megfontolásokból egyre jobban hajlanak a vonatozásra a repülés helyett. 

A légitársaságokra is jó hatással van a vetélytárs,

hiszen egyre több energiát és figyelmet fordítanak a zöld megoldásokra, és egy friss hír szerint igencsak díjazzák is őket. Legalábbis a Wizz Air élen jár: 

Az egyre látványosabb vasúti fejlesztésekről Erdélyben, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója beszélt a távirati iroda beszámolója szerint. Ez alapján az Európai Unió tagországainak

összes fővárosát gyorsvasút fogja összekötni az évszázad közepén, 2050-ben az unió jelenlegi törekvései alapján.

Az is kiderült, itthon azért bőven van hová fejlődni, hiszen a majdnem 8000 kilométeres magyar vasúthálózatból most alig több mint nyolcvan kilométer alkalmas arra, hogy 160-nal vonatozzunk. (Miközben a francia TGV 600-hoz közelít.)

Nem kell viszont 2050-ig várni arra, hogy a magyar légteret ellepjék a drónok,

hiszen hat év múlva naponta 30 ezer drón repül majd Magyarországon Szepessy Kornél, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója szerint. Ebben így hamarosan igencsak erősek leszünk, hiszen Európában naponta 27 ezer repülést regisztrálnak, a hagyományos fajtából.

A mezőgazdaságtól a médiáig egyre jobban elterjed a drónok használata. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás