promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kína kinyírta a Wikipédiát
Borítókép:  Wikipedia offical
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze nem az egész világon, csak a saját országukban.

Roppant nehéz követni miket tilt be mostanság Kína, mert ha lehetne, szerintem a mindennel lennének igazán elégedettek. A kínai lurkóknak most egy fokkal nehezebb lesz házi dolgozatot írniuk, de mindenkinek nehezebb lesz utána nézni valaminek, mivel az állam blokkolta a teljes Wikipédiát.

Nehéz meglenni nélküle, mert ha gyors információ kell, vagy nem vagyunk biztosak valamiben, akkor az online enciklopédiához nyúlunk általában először. Rengetegen szerkesztik, de azért akad olyan is, hogy nem szabad készpénznek venni, amit ott olvasunk.

Kínában már sehogyse fogják olvasni, mivel teljes mértékben letiltották, és az oldal egyik eleme sem elérhető. A Wikimédia Alapítvány is megerősítette a hírt, hogy Kína teljesen elérhetetlenné tette minden tartalmukat az országban, természetesen az összes nyelven.

Az ország az utóbbi években letiltotta a Google keresőjét, de a Facebook, a Twitter, a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatásokat és a YouTube videomegosztó oldalt is. Közelednek ahhoz, hogy teljesen kinyírják az internetet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás