promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bőven van lehetőség a használt mobilokban, de van egy kulcskérdés
Borítókép:  XINHUA
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A használt mobiltelefonnal való kereskedelem jó üzlet lehet. Persze, akadnak megoldandó problémák.

Az MM Online készített kivonatot a Blancco elemzéséből, amelynek középpontjában a használt telefonok, s azok körüli változások állnak. Mint kiderült, a használt mobiltelefonok piaca 52,7 milliárd dollárra bővül 2022-re, ráadásul a folyamatot gyorsítja az 5G technológia megjelenése. Ez ugyanis eladói oldalról egy ösztönzőerőt jelenít meg, hiszen telefon-visszavásárlási programokkal bátoríthatják a készülékcserét.

Gyermekcipőben jár a piac. Erre mutat rá az is, hogy

„a megkérdezettek 58 százaléka nem cseréli be régi készülékét, amikor újat vásárolt. Ez az arány meglepően magas Németországban (79 százalék), míg például az árérzékenyebb Indiában csupán 32 százalék.”

S, hogy miért? Mert a vevőnek nem lett felajánlva a beszámítás lehetősége, de olyan is előfordult, hogy családtaghoz kerül tovább a készülék. Továbbá az is fontos jelenség, hogy sokakat zavarnak az adatvédelmi kérdések. 

„Egy tudatos ügyfél inkább bevállal egy 100 ezer forintos bukást, mint azt hagyja, hogy más kezekbe kerüljön nagy értékű használt készüléke, és vele az adatai.”

De, ha szigorúbb ellenőrzés lenne, egyúttal garantálnák az adatok törlését, akkor gördülékenyebb lenne a váltás. A bizalom megnyerése kulcskérdés, főleg úgy, hogy a többség azonnal elfordulna attól, aki készüléken maradt adatokkal együtt értékesíti tovább a telefont.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás