promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földes László „Hobo” szédelgett, elesett, kiszáradt a koronavírustól
Borítókép:  YouTube / ATV Magyarország (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 77 éves legenda ma már jól van, és gőzerővel készül a februári szülinapi koncertjére.

Annyi mindenkit elvesztettünk már a koronavírus-járvány következtében, hogy amikor Földes László „Hobo” is kórházba került a betegséggel 2021 novemberében, mindenki aggódva kezdte el figyelni a híreket. A zenei életből Balázs Fecót, Bergendy Istvánt és legutóbb Kóbor Jánost már elsirattuk, de szerencsére Hobo túlvészelte az alattomos vírusfertőzést.

Bár nem volt olyan érzete, hogy nagy bajban lenne, eleinte azért meglehetősen „pocsékul” volt, szédelgett, elesett, így nem lehetett elkerülni a kórházba szállítást.

A novemberi és a decemberi előadásai elmaradtak, de a pihenése és gyógyulása érdekében erre volt szükség, most pedig újult erővel veti bele magát a munkába. Erről már ő maga beszélt Rónai Egon Húzós című podcastjában az ATV YouTube-csatornáján.

A 77 éves Kossuth-díjas előadóművész először lépett a nyilvánosság elé a betegségből való felépülése óta. A műsorvezető azon kérdésére pedig, hogy nagyon megviselt-e a vírus, a tőle megszokott, őszinte választ adta:

„Igazából nem, bár három-négy napig rosszul voltam. Nem ettem, nem ittam, teljesen kiszáradtam, 8 kilót fogytam pár nap alatt. Akkor a feleségem és az orvos barátom kihívták a mentőket, és egy szerdai napon bevittek a kórházba. A saját lábamon szálltam be a mentőbe. Kaptam infúziót, és mindenféle tudományos dolgok történtek velem, aztán csütörtökön felébredtem, és úgy éreztem, semmi bajom.”

Mondták is neki, hogy ilyen jó leletekkel alighanem hamarosan hazaengedhetik. Hobo ezt finom célzásnak értette a péntekre, amitől teljesen fellelkesült, de még azt sem bánta, hogy végül hétfő lett belőle.

Áldhatja az eget, hiszen mindössze öt napig volt kórházban. Igaz, ott nyolc liter folyadékot „pumpáltak bele”, mert teljesen kiszáradt a betegség következtében, ez volt a legsúlyosabb tünete.

Egy héttel később pedig el kellett kezdenie egy edzésprogramot, azóta szobabiciklizik (közben a laptopján Clint Eastwood-filmeket néz), súlyzózik, nagy erdei sétákat tesz, és lufikat fúj, hogy erősítse a tüdejét, mert főleg azt támadta meg a betegség.

„Előbb-utóbb úgy fogok kinézni, mint egy kétajtós szekrény”

– viccelődött Hobo, akinek kell is az erőnlét, hiszen 2022. február 13-án, a szülinapján nagy koncertje lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás