promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem áll ki a magyar hokiválogatott Fehéroroszországgal szemben
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ukrajna miatt mondták vissza a meccset.

Nem áll ki a magyar hokiválogatott a fehéroroszok ellen – jelentette be a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ). Lemondták a fehérorosz válogatott elleni felkészülési mérkőzéseket, miután a nemzetközi szövetség (IIHF) szankciókat léptetett életbe az orosz és a fehérorosz szövetség ellen.

"A Magyar Jégkorong Szövetség együttérzését és szolidaritását fejezi ki a megtámadott Ukrajna és az ukrán nép felé, határozottan elítéli Oroszország - és az inváziót támogató Fehéroroszország - agresszióját egy szuverén állam ellen. Támogatjuk a nemzetközi jégkorong-társadalom minden olyan közös fellépését, amely szembesíti az elkövetőket cselekményük súlyos következményeivel. Az MJSZ úgy döntött, hogy magyar csapat nem áll ki a két ország válogatottja ellen semmilyen korosztályban. A fehéroroszok ellen korábban lekötött felkészülési mérkőzéseket lemondjuk"

- áll az közleményben.

A májusi világbajnokságról is kizárták az olimpiai ezüstérmes orosz és a fehérorosz válogatottat, ami a torna programjára is hatással lesz, és a magyar válogatottat is érintheti. Még az sem egyértelmű, hogy a két csapat helyére ki kerülhet be, valószínűleg az orosz helyett Ausztria, a fehéroroszok helyett pedig Franciaország kap helyet a bajnokságon.

A nemzetközi szövetség mindkét nem minden korosztályában, válogatott és klubszinten is kizárta az orosz és fehérorosz csapatokat. Ezenkívül elvette junior (U20) világbajnokság rendezési jogát is, amit 2022. december 26. és 2023. január 5. között terveztek megtartani Novoszibirszkbe és Omszkba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás