promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kitört háború miatt még nagyobb az esély arra, hogy Magyarországon rendezzék meg a Bajnok Ligája döntőjét
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hivatalos bejelentés még nincsen, de egyre biztosabb, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elveszi Oroszországtól a Bajnokok Ligája döntőt.

Tegnap Roman Jaremcsuk, a Benfica ukrán csatára még büszkén mutogatta a gólja után az ukrán nemzeti címert a meze alatt. A Bajnokok Ligájában a portugál csapat az Ajax együttesével csapott össze, aminek a vége 2-2-es döntetlen lett. Talán még az ukrán válogatott labdarúgó sem gondolta, hogy a következő nap hajnalban meg fogják támadni az országát.

Csütörtökön Oroszország megindította a támadást Ukrajna ellen, vagyis hivatalosan is megkezdődött a háború.

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy az országban bevezetett hadiállapot miatt felfüggeszti a bajnokságokat.

Európa és az Egyesült Államok is komoly szankciókat vezetett be Oroszország ellen, és ebben a helyzetben az UEFA nagyon valószínűtlennek tartja, hogy Oroszországban rendezze meg a Bajnokok Ligája döntőjét. A finálé május 28-án lenne Szentpéterváron.

A helyzetet még jobban nehezíti, hogy a Bajnokok Ligája egyik fő támogatója az orosz Gazprom, aminek ráadásul a székhelye is Szentpéterváron van.

Sokak szerint új helyszínként budapesti Puskás Aréna is szóba jöhet, amelyik az elmúlt években többször kisegítette az európai szövetséget.

A lehetséges helyszínek közül London biztosan kiesik, mert a BL-döntő napján a Wembley foglalt, de Isztambul, és München versenyben lehet új helyszínként.

Az UEFA csak a helyszínt szeretné megváltoztatni, a Bajnokok Ligája döntőjének az időpontját nem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás