promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olimpia: durván földre vitte az operatőrt az egyik ausztrál versenyző, majd hirtelen a fejéhez kapott - videó
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kamerás fenékkel fúródott bele a talajba, miután az ausztrál gördeszkás eltrafálta.

A gördeszka most debütált az olimpián, ez az első alkalom, itt Tokióban, hogy a sportág bemutatkozik a nagyközönség előtt is. Hogy miért pont most jött csak el a gördeszka ideje, amikor a deszkázás már pár évtizeddel korábban is nagyon népszerű sportág volt? A Nemzeti Olimpiai Bizottság eljutott odáig, hogy rájöjjön, a fiatalabb generációt is szeretné a képernyők elé ültetni, méghozzá efféle, menőnek számító eseményekkel. 

Ennek a gondolatnak a jegyében a gördeszka, szörf, karate, sportmászás, a kosárlabda 3x3-as ága és a freestyle bmx is bemutatkozik Tokióban. Ezek közül csupán egyben vagyunk érdekeltek, méghozzá karatéban, Hárspataki Gábor révén.

A gördeszkában tizenévesek kiélezett csatái zajlottak a játékokon, a gördeszkások női park számában például a 19 éves Josozumi Szakura aratott győzelmet, míg az ezüstöt a 13 éves Hiraki Kokona hozta el, harmadik helyen pedig a 12 éves brit Sky Brown érkezett meg.

A gördeszka operatőri szempontból elég nagy kihívás, hiszen olyan felvételeket is készítenek a versenyzőkről, hogy a kamerával szinte ott állnak mellettük, így nagyon fontos, hogy jól kiszámítsák, merre fog mozogni a deszkával a játékos.

Ez viszont nem mindig sikerül.

Kieran Woolley ausztrál gördeszkás és az operatőr az egyik szituációban egymásba futott, a kamerás pedig egy hatalmas fenekest nyomott a földre, miközben Wooley kicsit megijedt. Végül nem történt nagyobb sérülés az ütközésből, de így is az olimpia egyik legfurább jelenetét sikerült összehozniuk:

(via TalkSport)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás