promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olimpia: egy magyar ezüstérmest ünnepel egész Franciaország – hangosan fogsz nevetni, ha megtudod, miért!
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi árukapcsolás. A neve miatt tud róla több millió francia. És hogy mi köze mindehhez a Disney-nek? Elég sok.

Újabb éremesőre ébredt Magyarország augusztus 5-én a tokiói olimpián. Egy arany és két ezüst volt a hajnali termés, Tótka Sándor aranyat, míg Rasovszky Kristóf és Csipes Tamara ezüstérmet szerzett.

Rasovszky a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyszámában alkotott maradandót, csupán egyetlen versenyző előzte meg őt, akit a mai napon nem lehetett legyőzni. Kristóf ezüstérme történelmi mérföldkő, hiszen ez az első magyar érem nyílt vízi úszásban a férfiak között. Risztov Éva 2012-ben, Londonban a nők között aranyéremig jutott ebben a számban.

Az érem megszerzése után azonban furcsa dolog történt Twitteren, ugyanis Rasovszky posztja alatt egyszercsak elkezdtek megjelenni a francia kommentek – Kristóf egyik nagy riválisa amúgy a francia Marc-Antonie Olivier, ezért is ismerhetik őt a nyugati országban.

Rasovszkyt a neve miatt kezdték el körbeudvarolni, hiszen mint az kiderült, a Disney egyik legnépszerűbb meséjének, a Szörny Rt.-nek a zöld főszereplőjét Franciaországban Bob Razowskinak hívják, amely kimondva kísértetiesen hasonlít a magyar úszó nevére. A franciák pedig a két név hasonlóságának bűvkörébe kerültek azonnal!

Nálunk amúgy az angol elnevezést használjuk, és Mike Wazowskinak hívjuk az egyszemű szörnyet.

És hogy milyen óriási teljesítmény fűződik még Kristóf nevéhez az olimpiai ezüst mellett? Korábban rekordidővel úszta át a Balatont, 57 perc alatt tette meg a hatalmas távot:

(via Magyar Nemzet)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás