promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olimpia: durván eltévedt a kamera meccs közben, női lábak helyett valami egészen mást kezdett el mutatni - videó
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan ledöbbentek, rengetegen nem értették, még többen azonban hatalmas röhögtek. Íme a tokiói olimpia egyik legérdekesebb videója!

Annak a pár szerencsésnek, aki éppen az Argentína - Spanyolország női gyeplabda mérkőzést nézte az olimpián, óriási élményben lehetett része. Olyat élhetett át, amit közvetítések alatt, nagyon ritkán történik meg. Az operatőr kamerája ugyanis nagyon eltévedt a meccsről, és egy elég nagy csótányt kezdett el mutatni, ahogy az éppen a kék korláton mászkál.

A meccset amúgy még július 26-án játszották, de csak augusztus elején lett virális tartalom a fura felvétel. Valószínűleg ez nagyban köszönhető a sportágnak is, hiszen nem sokan vannak, akik gyeplabdát néznek. Pedig egy igazán izgalmas sportól van szó.

A csótány lekamerázása azonban sporttörténeti pillanat, hiszen csótányt még nem filmeztek le mérközések közepette. Sőt, az "állatok a pályán" zsáner általában olyan felvételeket tartalmaz, amelyekben vadállatok vagy háziállatok befutnak a pályára, megzavarják a játékosokat, így pedig az egész mérközést. Tehát azért kerülnek az érdeklődés középpontjába, mivel csinálnak valamit.

A baseball-ban például sokszor galambok bosszantják a játékosokat. De az is megesett már, hogy egy óriási kígyó szabadult be a pályára.

A golfban pedig olykor aligátorok, teknősök vagy éppen gyíkok tesznek rapid látogatásokat a pályákon.

De ezek a jelenetek nekünk, magyaroknakk inkább kuriózumoknak számítanak, hiszen nálunk, itt Európa közepén nem annyira népszerű a baseball, sem a golf, miközben aligátorból és kígyóból sincs annyira sok. Így ha állatokról van szó különböző sporteseményeken, akkor a kutyák és a macskák játszanak elsősorban. Ők azok, akik előszeretettel megszakítják a mi mérkőzéseinket.

És hogy mi ez a gyeplabda?

A gyeplabda a modernkori olimpiák születésétől kezdve a játékok résztvevője, 1908 óta csupán kétszer nem vették fel az olimpiai sportágak listájára, méghozzá 1912-ben és 1924-ben. A férfiaknál India volt régen az egyeduralkodó, sorozatban hat olimpiát húztak be, mostanában Hollandia, Ausztrália és Németország válogatottjai a legfőbb vetélytársak az érmekért folytatott küzdelemben. A nőknél pedig Hollandia, Nagy-Britannia és Németország a három topcsapat.

A pályán csapatonként 10+1 fő tartózkodik, a +1 fő a kapus, aki védőfelszerelésben várja a hálója felé tartó lövéseket.

A játék célja az, hogy egy 7,5 centiméter átmérőjű és 160 gramm súlyú labdát az ellenfél kapujába juttassanak ütővel a mezőnyjátékosok. A kapu előtt található egy 14,63 méter sugarú kör, a gól csak akkor érvényes, ha a játékosok a körön belülről lőnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás