promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Balhé a derbi előtt és a pályán, Fradi-győzelem az Újpest ellen
Borítókép:  MTI/Czagány Balázs
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re verte ősi riválisát, az Újpestet. A találkozó előtt a rendőrség negyven szurkolót állított elő garázdaság miatt.

Még el sem keződött a Ferencváros-Újpest derbi, már rendeztek egy külön kis találkát a két csapat drukkerei. A rendőrség negyven szurkolót állított elő, ellenük garázdaság miatt indítottak eljárást. A Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján jelzi, a IX. kerületi Mester utca és a Haller utca kereszteződésében a meccsre tartó szurkolók közül többen összeverekedtek.

A stadionban a szokásos „baráti" hangulat uralkodott. Hol egyik, hol másik fél üzent, kedves, romantikus módon a másiknak. A pályán szerencsére a futballé volt a főszerepre, adódtak helyzetek mindkét oldalon, s mindössze két sárga villant az első játékrészben. A Ferencváros - ahogy eddigi ellenfele esetében - remekül támadta az Újpest mögötti területeket, a lila-fehér együttes pedig főképp a tizenhatos területére belőtt labdákkal próbálkozott.

A derbi első gólját a 22. percben a ferencvárosi Varga Roland szerezte egy labdaszerzést követő ellentámadás után. Az egyenlítésig a 39. percig kellett várni. Nagy Dániel fejelt egy szögletet követően.

A második félidő elején kissé megpihentek a csapatok, ugyanis a Fradi-tábor füstbe borította a Groupama Arénát. A röpke szusszanást követően Lanzafame szerzett lest gólt, majd Varga Roland hagyott két ki két akkora ziccert, hogy valószínűleg még most semi hiszi el, ami történt. Szerencséjére az Újpest nem bosszulta meg a kimaradt helyzeteket.

Azért a végére a srácok rendeztek még egy kisebb házibulit a hazai B-közép előtt. Haratin és Onovo kezdett el diskurálni Ady Endre költészetéről, de mivel többen nem értettek egyet az elhangzottakkal, odarohantak, hogy tettekkel és szavakkal jelezzék nemtetszésüket. Az eszmecserének Andó-Szabó Sándor vetett véget.

A végeredmény azonban már nem változott, Ferencváros-Újpest 2-1.

A 31. forduló további eredményei:

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 2:2
Haladás-Paks 1:1
DVSC-Kisvárda 1:3
DVTK-MOL Vidi 2:1
MTK Budapest-Mezőkövesd 0:1

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás