promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Történelmi Super Bowl, Patriots győzelemmel
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A pont nélküli első negyedet követően beindult a liga legeredményesebb támadósorával rendelkező Atlanta: a Falcons 1:53 perc alatt 71 yardot tett meg - közte két remek Julio Jones elkapással, a támadássorozat végén pedig Devonta Freeman rövid futásával megszerezte a vezetést. Egy jó védekezés után nem sokkal később újra jöhetett az Atlanta, és ezúttal mindössze öt játékkal, 62 yardot előrehaladva az alapszakasz legjobbjának (MVP) megválasztott Matt Ryan passzával, és Austin Hooper elkapásával megduplázta előnyét.

A Patriots ekkor a szépítésért, szinte a meccsben maradásért támadhatott, és jól is haladt előre, de a hetedik Super Bowlján szereplő, négyszeres győztes Tom Brady eladta a labdát, amit Robert Alford 82 yardon át cipelt vissza a célterületig (0-21). A korábbi statisztikák alapján ekkor gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, hiszen a Super Bowlok történetében tíz pontnál nagyobb hátrányból még egyetlen csapat sem tudott fordítani. A bostoniak hangulatán még az sem javított, hogy nem sokkal a félidő vége előtt egy mezőnygól után megszerezték első pontjaikat (3-21).

sb2
Lady Gaga félidei koncertjét követően a harmadik felvonásban tovább növelte előnyét a Falcons, ezúttal egy 85 yardos támadósorozat végén Tevin Coleman váltotta pontokra Matt Ryan átadását (3-28). A bostoniak következő támadássorozatuk végén szépítettek, Brady passzát James White kapta el, ugyanakkor a jutalomrúgás kimaradt (9-28).
 
A zárónegyed elején a New England közel járt második touchdwonjához, de a célterületnél több hibát is elkövetett, így be kellett érnie a mezőnygóllal (12-28). A Patriots védelme ezután nagy lehetőséghez juttatta a támadóegységet, ugyanis labdát szerzett közel a célterülethez: Bradyék gyorsan büntettek is, Danny Amendola zárta le touchdwonnal az akciót, majd a kétpontos kísérlet is sikerült (20-28).

Az Atlanta 5:56 perccel a vége előtt a végső siker bebiztosításáért támadhatott, és egy-egy fantasztikus Freeman és Jones-játékkal mezőnygól távolságig jutott. Itt több hiba jött azonban, és el kellett rúgnia a labdát, azaz a New England jöhetett az egyenlítésért. Az akció közepén talán a Super Bowlok történetének egyik legelképesztőbb elkapása következett, Brady passzába beleütöttek, de Julian Edelman úgy kapta el a labdát, hogy az azelőtt még egy védő lábán "táncolt." A lendületben lévő Patriots, White TD-jével zárta az akciót, majd jöhetett a kulcs kétpontos, amit Amendola megcsinált Brady passza után (28-28).

A maradék 50 másodpercben az Atlanta nem tudott mezőnygólig jutni, így a Super Bowlok történetében először következett a hosszabbítás.

td2
A pénzfeldobást a Patriots nyerte, így elsőnek támadhatott, Brady egy elképesztő támadást vezetett, melynek végén egy szabálytalanság miatt 2 yardról jöhetett a New England: másodikra White futásával meg lett a TD, ami a szabályok értelmében azt jelentette, hogy vége a mérkőzésnek! A New England győzelmét a rajongók extázisban élték meg, és jogosan, mert ritka, hogy egy csapat ilyen hátrányból ennyire ott tud lenni fejben is lélekben.
 
Tom Brady, a New England irányítója - aki rekordot jelentő 466 passzolt yarddal zárt és a mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP) lett - pályafutása ötödik bajnoki győzelmét ünnepelte, ezzel a posztján az első, a ligában pedig Charles Haley után a második. (MTI, Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás