promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fény az alagút végén: kiderült, mikor és hogy indulhat újra az ország
Borítókép:  FRANCISCO SECO / POOL / AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó elnevezésű rendezvényén többek között Orbán Viktor is felszólalt. Magyarország miniszterelnöke arról is beszélt, hogy mikor és hogy indulhat újra az ország.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó elnevezésű rendezvényén több vezető politikus is felszólalt, köztük volt a miniszterelnök, Orbán Viktor is. A beszéd egyik legfontosabb eleme az volt, amikor Orbán arról beszélt, mikor és hogyan indulhat újra az élet Magyarországon.

„Mikor indul újra az élet? Február közepén indítunk online nemzeti konzultációt a nyitás kérdéséről. Ebből kiderül, hogy egy lépésben vagy több lépésben szeretnék az emberek. Ha van védettség, akkor újra lehet indítani az országot. A vakcina peidg kérdése nem politikai kérdés"

– mondta Orbán. Beszélt arról is, hogy miként néz ki a gazdaság-újraindítási akcióterv

az első ütem április 1-ig, a második ütem július 1-ig, míg a harmadik október elejéig tart. 

Csak emlékezetőként: a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely legutóbb jelezte, nincs enyhítés, a jelenleg is érvényben lévő szabályok maradnak még egy hónapig, azaz március 1-ig biztosan.

S, hogy mikor kerülhet sor az intézkedések feloldására? Magyarország Kormánya Facebook-oldalán a következő áll:

„Az intézkedések feloldására akkor kerülhet sor, amikor befejezik az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak, a 65 év fölötti krónikus betegek és a védelemben részt vevő személyek, illetve azon idősek az oltását, akik nem szenvednek krónikus betegségben. Eddig hamar eljutunk ha lesz vakcina."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás