promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
105 éves a BMW - a német sikertörténet
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Napjaink egyik legnépszerűbb autógyártóját 1916. március 7-én Münchenben alapították!

A BMW márka elődjének a Rapp Motorwerke-t tekinthetjük, melyet Karl Rapp alapított 1913-ban. 3 évvel később egybeolvadt Gustav Otto Flugzeugwerke egyesületével, és együtt megalapították a BMW GmbH, amely egy év múlva részvénytársasággá alakult, ekkor váltott Bayerische Motoren Werke, BMW AG névre.
Kezdetben a társaság repülőgép hajtóművek gyártásával foglalkozott. Az egyik motorkonstrukciójuk annyira jól sikerült, hogy a porosz katonai igazgatóság mintegy 2000 darabot rendelt belőle. Sőt ezzel a motorral szerelt repülőgéppel világrekordot is döntöttek, amikor 1919-ben Franz Diemer 9 759 méteres rekordmagasságot ért el vele.

Ennek köszönhetően jelentős plusz bevételhez jutottak, amelyből 1922-ben meg tudták nyitni a motorgyártással foglalkozó telephelyüket Münchenben, amely a mai napig ott található!

1928-ban a BMW átvette az Eisenach Járműgyárat, a Dixi kisautó előállítóját és ezzel hivatalosan is autógyártóvá vált. 1929. március 22-től megindult az átalakított Dixi szériagyártása, amit DA2-nek neveztek el.

Nosztalgiázz velünk a képeket nézve, miként fejlődött az autógyártás az 1920-as évektől napjainkig!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás