promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivágták a Kincs, ami nincs egyik fontos jelenetét, amire talán már senki sem emlékszik, pedig régen így adták a tvben is
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezt a jelenetet kivágták Bud Spencer és Terence Hill legjobb közös filmjéből.

1981-ben mutatták be Bud Spencer és Terence Hill egyik legjobb közös filmjét, a Kincs, ami nincs-et, ami Magyarországon több verzióban is forgalomba került. Először 1984. március 22-én mutatták be a hazai mozikban, majd 1990. március 17-én már a Magyar Televízióban is adták. Ez volt az úgynevezett MOKÉP-változat, ami teljes hosszában tartalmazta a filmet, viszont az elején fel volt cserélve a sorrend: először jött a főcím, majd Alan és Brady beszélgetése (miközben az eredeti változatban pont fordítva volt - a szerk.). Ezen felül a végén, mikor felolvassák a film készítőinek köszönetnyilvánítását és ígéretét, azt narrátor hangján hallhattuk sötét képen, míg az eredeti változatban kimerevített képen jelenik meg.

Ezt követte a VHS-kiadású verzió, ami annyiban más, mint az előző, hogy az első jelenet és a főcím már a helyes, eredeti sorrendben látható, és a végén a felolvasott szöveg is látszódik. Nem sokkal később készült ebből egy vágott kópia is, és ezt is sugározzák azóta is a televízióban. Ez már merőben más, mint az eredeti verzió, ugyanis egy teljes jelenetet vágtak ki belőle, mégpedig azt, amiben Charlie és Alan a pálmafák között kutatnak a kincs után, de csak a rég elhunyt kincskeresők sírjaira bukkannak.

Ez a jelenet a kalózok verése, és a japán tank beindítása között volt látható, de olyan régen eltüntették belőle, hogy sokan talán már nem is emlékeznek rá. Persze az igazi rajongók még most is jól emlékeznek erre a több, mint 3 perces jelenetre, de akik már csak az RTL Klub csatornáin sugárzott verziót ismerik, azok soha nem láthatták. Szomorú, de később ez a verzió is került rá az itthon megjelent DVD-kiadványra is, de szerencsére a YouTube-ra valaki nemcsak ezt a kivágott jelenetet, de az egész filmet úgy töltötte fel, hogy a sírásós rész is benne van.

Bár a tvben már nem adják így, a 2012-ben kiadott blu-ray verzió ismét tartalmazza ezt a jelenetet. Alább láthatjátok ezt a bizonyos jelenetet, ami természetesen magyar szinkronos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás