promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emlékszel a Rex-felügyelő sztárjára? A '90-es években ő volt a nagybetűs Pasi Magyarországon,
Borítókép:  Jan Salač / MAFRA / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gedeon Burkhard már 53 éves.

Rex felügyelő című széria Magyarországon először a TV2 csatornán futott 1998-tól, a sorozatot egy nemzet zárta szívébe már a kezdetektől. Az osztrák fővárosban, Bécsben forgatott széria főszereplője először Moser felügyelő volt, akit Tobias Moretti játszott, amjd később még sok színész játszotta el ezt a szerepet, többek között a később nemzetközi karriert is befutó Gedeon Burkhard, aki a sorozatban Alexander Brandtner felügyelőt játszotta.

A sorozatot hétről hétre milliók követték, ha ma egy társasági beszélgetés közben csak említés szintjén feljönnek a legendás szavak egymás után, hogy Rex felügyelő, mindenki azonnal tudja, hogy miről van szó.

Voltak olyan epizódok, amelyeket több mint 3 millió magyar nézett, a magyar televíziózás történetében olyan robbanásszerű sikert ért el a széria, amelyre korábban még nem volt példa. Gedeon Burkhard amúgy a negyedik évadban került bele a sorozatba, és egészen a hetedikig maradt Rex gazdája.

Gedeon Burkhardot rengeteg filmből ismerhetitek még ezen kívül, többek között feltűnt Tarantino egyik remekművében, a Becstelen Brigantik című második világháborús filmben is, méghozzá Brad Pitt oldalán. Szinte biztos, hogy nagyon nehezen ismernétek rá, mivel a színész nagyon élénk ősz hajat kapott az időtől, de persze a sármja megmaradt, sőt, az idő múlásával még sármosabb lett.

Így néz ki most:

(via Noizz)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás