promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismerhetetlen lett a magyarok kedvence? Így néz ki most 82 évesen a Rocky-filmek legendás színésze, a kelekótya Paulie
Borítókép:  Profimedia / (C) MGM/UA film: Rocky III (1982)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Burt Young olyan zseniálisa alakította a kelekótya sógort, hogy még Oscar-jelölést is begyűjtött a szerepéért.​

Nincs olyan ember Magyarországon, aki ne ismerné, vagy ne látott volna legalább egy Rocky-filmet. A hetvenes években induló, és a mai napig is tartó filmsorozattal Sylvester Stallone legendát teremtett. Az évtizedekkel ezelőtt kezdődött mítoszt pedig a Creed-filmek is továbbvitték, méghozzá méltó módon. A film nemcsak Sylvester Stallone alakítása után maradt emlékezetes,

talán az ő őszinte alakítását is felülmúlta Burgess Meredit, azaz Mickey, illetve a mindig bajba keveredő Paulie, Rocky sógora, akit Burt Young alakított a flmvásznon.

Utóbbinak ez csupán a színész álneve, hiszen az igazi neve az, hogy Gerald Tommaso DeLouise. A színészkedés mellett pedig a művészvilág más útjaira is rálépett már hosszú élete során, íróként és festőművészként is jegyzik őt. Igazán elképesztő élete van, az amerikai tengerészgyalogságban szolgált, majd boxolt is, karrierje során egy 17-0-ás sorozattal büszkélkedhet.

Az utolsó Creed-film kivételével az összes alkotásban láthattuk őt a Rocky-univerzumban. De más nagyobb alkotásokban is láthattuk őt, így például az 1974-es ikonikus moziban, Roman Polansky neonoir alkotásában, a Chinatown-ban (Kínai negyed), vagy éppen a Volt egyszer egy Amerika című filmben.

Így néz ki ma Burt Young:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás