promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehetetlennek hitt kiállítás nyílik Budapesten – Egyedülálló lesz a világon
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen kiállítást nem sokan mernek tervezni, mint amilyen a hétvégén nyílik Budapesten.

Hieronymus Bosch fennmaradt életművének csaknem felét mutatják be szombattól a Szépművészeti Múzeum Menny és pokol között – Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállításán. A látogatók tíz festményt és több rajzot tekinthetnek meg.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója elmondta, hogy Hieronymus Bosch-tól csak mintegy húsz festmény és hasonló mennyiségű rajz maradt fenn, ezért is hatalmas eredmény, hogy mindennek csaknem a felét sikerült elhozniuk Budapestre.

„Tíz évvel ezelőtt, amikor elkezdtük szervezni ezt a kiállítást, az egész teljesen lehetetlen küldetésnek tűnt. Bosch-kiállítást csak a világ legnagyobb múzeumai mernek tervezni, olyan intézmények, amelyek maguk is rendelkeznek a németalföldi mester egy-két művével”

– tette hozzá.

A tárlat pedig azért is különleges, mert ez az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb Bosch-kiállítása a világon.

Többek között megtekinthetőek lesznek Bosch legnagyobb művei, A bolondok hajója, az Utolsó ítélet triptichon, valamint A pokolba vezető folyó és Az üdvözültek mennybemenetele is.

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló kiállítás április 9-től július 17-ig lesz látható a Szépművészeti Múzeumban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás