promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt az Amerikába jöttem ikonikus szereplője – mindössze 68 éves volt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikai színész-komikus hosszú ideje betegeskedett, és elvesztette a harcot a rákkal szemben.

68 éves korában elhunyt a színész-komikus Louie Anderson. A magyar nézők elsősorban az 1988-ben bemutatott romantikus vígjátékból, az Amerikába jöttem című Eddie Murphy-filmből ismerhetik.

Abban Anderson – lényegében egyetlen fehér bőrű színészként – a McDowell's gyorsétterem alkalmazottját, Maurice-t alakította. Az Emmy-díjas művész Las Vegas-ban hunyt el, a rákbetegséggel járó szövődmények következtében.

A komikus több mint négy évtizeden keresztül játszott a közönségnek, az amerikai nézők a Baskets című fekete komédiából is jól ismerhették. Stand-up műsorával rengeteg helyen fellépett, de már jó ideje betegeskedett. Gyermekkori élményei alapján megírta a Louie élete című rajzfilmsorozatot.

Az Amerikába jöttem (Coming to America) máig a tévécsatornák egyik kedvelt filmje, rendszeresen műsorra tűzik Magyarországon is. A vígjáték elsősorban Eddie Murphy féktelen komédiázása miatt emlékezetes, de Anderson is nagyot alakított benne.

A 2021-es folytatásban (Amerikába jöttem 2.) szintén szerepet vállalt, az általa alakított Maurice viszont ebben már a zamundai McDowell's étterem menedzsere volt. Mint kiderült, ez volt a színész utolsó megjelenése a vásznon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás