promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismered még? Így néz ki most A Gyűrűk Ura-filmek Gimlije - videó
Borítókép:  Profimedia/(C)New Line Cinema film
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Gimlit alakító színész rengeteg csúcsprodukcióban szerepelt, idén lett 77 éves.

A karácsonyok szinte kötelező filmjei között már jó pár éve szerepelnek A Gyűrűk Ura-filmek, Peter Jackson lenyűgöző alkotásai a 2000-es évek elejéről. A filmek, amely sokak szemében egyet jelentenek a gyerekkorukkal vagy éppen a fiatalkorukkal.

A Gyűrűk Ura-alkotások, vagyis a három film összesen 3 milliárd dollát bevételt hozott, a filmek pedig 17 Oscar-díjat zsebeltek be az évek alatt, a film összesen közel 500 elismerést kapott.

Hogy ki alakította Gimlit?

A walesi származású John Rhys-Davies, aki szinte az egész életét a színjátszásnak szentelte. Apja gyarmati tisztviselő is volt, így korábban beutazta a fél világot is, többek között sok időt élt Tanzániában. Rhys-Daviest Magyarországon elsősorban a Sliders-sorozatból ismerhetjük, amelyben ő játszotta a Professzort, azaz Maximillian Arturo szerepét, illetve két Indiana Jones-filmben is feltűnt, mint Indi egyik legjobb barátja és segítője.

De mégsem ezek az alkotások hozták meg neki a kezdetek kezdetén a sikert, hanem az 1976-os Én, Claudius című széria, amelyben Naevius Sutorius Macrót alakította.

A Professzorral nemrégiben készítettek egy hosszabb videós interjút, amelyben angol nyelven beszél élete legfontosabb szerepeiről is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás