promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan szénné égett Guy Ritchie filmrendező kocsmája!
Borítókép:  Guy Ritchie/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A brit filmrendező egy olyan fotót osztott meg az Instagramon, amelyen Lore of the Land nevű pubjának elszenesedett maradványai láthatók, miután szerdán hatalmas tűzvész pusztított a kocsmában.

A fotóhoz egy videó is társult, amelyen a kocsma ablakaiból füst gomolyog. A tűzoltók szerdán, dél körül a pubhoz siettek, miután bejelentést kaptak egy tűzesetről - írja a TheSun. A Ritchie által közzétett fotóról kiderül, hogy a kocsma belsejének egy része megfeketedett, a plafonról elektromos vezetékek lógnak le, és elszenesedett székek vannak felhalmozva, kosszal és korommal borítva. Tíz tűzoltóautó és mintegy 70 tűzoltó órákon át küzdött a tűzzel, miközben a londoni Conway Streetet és a közeli Grafton Wayt lezárták a forgalom elől.

Ritchie délután fél öt körül érkezett a helyszínre, ahol beszélt a tűzoltókkal és a rendőrökkel. Állítólag "nyugodtnak" tűnt, amikor a károkról tájékoztatták.

A kocsma a Fat Boy Pub Company tulajdonában van, amelynek Ritchie igazgatójaként szerepel, és csak tavaly nyitotta meg kapuit. A kocsma mellett Ritchie-nek van egy sörfőző cége is, a Gritchie Brewing Co, amely a Wiltshire/Dorset határán termesztett árpából főz söröket.

A sörök a Lore of the Land pubban voltak csapolva. Kit Kitchener, a söröző vezetője elmondta: "Nem mondhatok túl sokat - hagynunk kell, hogy a srácok tegyék a dolgukat.

"Nem fogunk holnap kinyitni. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy senki sem sérült meg".

A kocsma konyhai dolgozója, Bidssa Imlria, aki három hónapja dolgozott az étteremben, azt mondta: "A kocsma már égett, amikor ideértem, de a tűz minden bizonnyal a konyhában keletkezett. Nem tudjuk, mikor engednek vissza minket".

Az egyik helyi lakos azt mondta:

"A tűzoltók nem tudtak onnan jó ideig eljönni: "Hatalmas fekete füstfelhők jöttek a tetőből délelőtt 11 óra körül. A szomszédos teraszon egy férfi cigarettázott és csak nézte a dolgokat."

Egy másik hozzátette:

"Korábban elsétáltam arra, és akkor még őrült volt az egész. Annyi kék fény volt. "Biztos nagy tűz lehetett, ha ilyen sokáig itt voltak. A kocsma nemrég még nyitva volt, de nem hiszem, hogy bárki is ott volt, amikor a tűz keletkezett, mivel túl korán volt."

A Londoni Tűzoltóság szóvivője szerint a tűz fészke - amely az elszívórendszerben volt, és feltehetően a konyhában keletkezett - azt jelentette, hogy jelentős mennyiségű emberre volt szükség a lángok elleni küzdelemhez.

Jason Fischer, az állomásparancsnok elmondta:

"A tűz az elszívórendszeren belül keletkezett az első emeletről a tetőszellőzőig. Sérültekről nem érkezett jelentés. A tűz helyének megközelítése kihívást jelent és nagyon munkaigényes. A helyszínen lévő tűzoltóautók száma azt tükrözi, hogy a légzőkészüléket viselő tűzoltók gyorsaságára van szükség. A tűzoltók mentési munkálatokat végeznek, és megpróbálják megakadályozni a vízkárokat az alatta lévő emeleteken."

A tűz okát jelenleg is vizsgálják. 

Ritchie rendezőként ismert, és az olyan brit gengszterfilmek, mint A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső, vagy a Blöff a specialitása, bár mostanában más műfajokban is megcsillogtatta tudását. 

A rendező novemberben az Egy igazán dühös ember (Wrath of Man) című filmjének záróünnepségét tartotta a kocsmában.

Akkor ezt írta:

"Tavaly nagyszerű hálaadást töltöttem a Egy igazán dühös ember néhány szereplőjével @loreofthelandpub. Az idei év egy kicsit csendesebbnek tűnik. Boldog Hálaadást kívánok amerikai barátaimnak, bárhogyan és bárhol is ünnepelnek."

Korábban egy Mayfair-i pub, a The Punch Bowl tulajdonosa volt, amíg Madonna felesége volt, de azt 2013-ban eladta.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás