promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A South Park viccet csinált a vakcinából, de nem lett jó vége – kritika
Borítókép:  Cartman / youtube.com/South Park Studios (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírusos után megérkezett a South Park vakcinás különkiadása is, amiben rengeteg potenciál volt, de a készítők sajnos nem tudták kihasználni.

1997 óta megy a South Park című botrányos, káromkodós animációs sorozat, amiben szinte mindig meghökkentő dolgokat láthatunk. Pár éve volt egy kis mélyrepülés, viszont az utóbbi évadok megint fantasztikusan sikerültek, a tavaly bemutatott koronavírusos különkiadás pedig egyenesen zseniális volt, éppen ezért várták olyan sokan az új, vakcinás epizódot is.

Az őrült teóriák miatt kialakult félelem, az oltások beadásának néhol kaotikus körülményei és maga a koronavírus-járvány által okozott közhangulat is bőven adott alapanyagot a South Park készítőinek ahhoz, hogy ismét egy bátor, vicces, akár elgondolkodtató alkotást kapjunk, de nem ezt az utat választották, ugyanis erre a vakcinás különkiadásra a fenti jelzők közül egyik sem illik – cserébe lusta, unalmas és humortalan.

A cselekmény felütése önmagában remek lenne, hiszen a karakterek egy olyan világban élnek, ahol az elsőként beoltott idős emberek a királyok, akik buliznak, és bármit megtehetnek, a többiek pedig sóvárognak az oltóanyagért, amit szinte lehetetlenség beszerezni. Majd Cartmanék hozzájutnak pár adaghoz, és elszabadulnak az indulatok, főleg, hogy nem mindenki tartja jó ötletnek a vakcinák beadását, ráadásul Mr. Garrison is visszatér South Parkba, hogy visszaszerezze a régi életét.


Kép: Kenny, Stan, Kyle és Cartman / youtube.com/South Park Studios (screenshot)

Sajnos be kell látnunk, hogy Cartman, Kyle, Stan és Kenny már nem elegek ahhoz, hogy működjön ez a sorozat, ugyanis az utóbbi évadoknak köszönhetően kiderült, hogy Randy Marsh az igazi közönségkedvenc, ennek tudatában pedig óriási hiba volt, hogy szinte fel sem tűnik ebben az epizódban. Helyette megismerhetünk egy fura „szektát”, akik nem izgalmasak, a srácok baráti problémáit, amik szintén érdektelenek, illetve az alkotók elmennek egy kicsit meta irányba is, ami mókás ugyan, de kicsit sem kielégítő.

Tényleg minden adott volt, hogy a South Park vakcinás különkiadása jó legyen, de sajnos a készítők takarékra tették a kreativitást, a poénokat és a rejtetten intelligens társadalomkritikát. Így egy felejthető, szinte semmilyen részt kaptunk, ami sok szempontból csalódás, mert ennél jóval többet vártunk a koronavírusos epizód után.

Ettől függetlenül azért akad benne pár kellemes pillanat, így a rajongóknak egyszer érdemes megnézniük, de érezni, hogy az első pár perc után szinte teljesen kifullad ez a rész, és elfogynak az ötletek is – szóval reménykedhetünk benne, hogy az alkotók csak éppen rossz passzban voltak, a jövőben pedig ismét összeszedik magukat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás