promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Joaquin Phoenix improvizálta a Joker egyik legszürreálisabb jelenetét
Borítókép:  DC Comics
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt eddig is tudtam, hogy Phoenix egy zseni, de ezek után már nem tudom, minek hívjam.

Az eddigi információk szerint Joaquin Phoenix nagyon sokat improvizált a Joker forgatásán. Most már eltelt annyi idő a premier óta, hogy nyugodtan spoilerezhetek. Az a jelenet, amiben Arthur az első gyilkossága után egy nyilvános mosdóban végzett relaxációs táncmozdulatokat, elvileg nem úgy volt benne a forgatókönyvben, mint ahogy láttuk. Állítólag Todd Phillips nem tudta, hogy mi lenne ide a legmegfelelőbb, végül Phoenix oldotta meg a problémát.

Aztán ott volt az a bizonyos jelenet, amikor Arthur már teljesen kifordulva önmagából, bohóc sminkben táncolt a lépcsőn. A színész maga nyilatkozta, hogy a mozdulatok egy részét rögtönözte, sőt, mikor Arthur-t felkonferálják a Murray Franklin showban, azt a jelenetet 17-szer vették fel, és Phoenix állítólag minden felvételkor más-más módon jött be.

 

Emellett ott volt a film egyik legszürreálisabb jelenete, amit első megtekintésre nem is tudtam hirtelen hova tenni: amikor Arthur bemászik a hűtőszekrénybe, és magára zárja az ajtaját. Lawrence Sher, a film operatőre azt mondta, hogy ez a jelenet abszolút nem volt benne a forgatókönyvben, Phoenix magánakciója volt, amit felvettek.

„Phoenix arra gondolt, mit tenne, ha kóros álmatlanságban szenvedne. Miután bevilágítottuk és beállítottuk a kamerákat, jött a megismételhetetlen színészi játék. Emlékszem, azon agyaltunk, hogy mit művel – most tényleg bemászott a hűtőbe? Egyszerre volt vicces, és egyben bizarr”

– magyarázta Sher.

Megérte, hogy Phoenix is ennyi időt és energiát beleölt a filmbe, a Joker még mindig töretlen sikerrel hódít nemcsak a külföldi, de a hazai mozikban is. Jelenleg 747 millió dollárnál jár a bevétel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás