promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy dologra kér minket az új magyar tinilányrap, de arra nagyon
Borítókép:  youtube.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Baby Yaga formáció Dua Lipa című alkotása elgondolkodtató. Minden értelemben.

Akik néha elmerülnek a legnagyobb zenei videomegosztó oldal gyakorlatilag végtelen világában, biztos ráakadtak már LIL G és NEMAZALÁNY közösére, a Petőfi Sándor című alkotásra. A két nyíregyházi hölgyemény egy raklapon gugolva tolja a nagyérdemű arcába, hogy 

„Itt már mindenki Petőfi Sándor,
Lopják a rímet a Wiz Khalifától,
Szóljon a nóta, ez itt Hollywood.
Igyál meg gyorsan egy két Malibut.”

Na, de kérem széles hazánkban eme klip jelenleg majd 24 millió megtekintésnél tart. Szóval el lehet könyvelni sikernek, a kisasszonyok részéről legalábbis mindeképp. Persze, az, hogy eme darab zenei értéke valójában mekkora, azt mindenki döntse el maga. A lényeg sokkal inkább a „folyamat”. Miszerint, ha összeáll két, énekelni kívánó ember, s írnak egy olyan dalt, amelynek valójában annyi értelme van, mintha 2 perc 40 másodperc csönd lenne, majd ebből elég nagy népszerűségre tesznek szert, akkor ez bizony követendő mintáként szolgálhat a kortársak számára.

A mögöttes jelenség összetettebb. Adott egy vagy két fiatal tinédzser lány, akik nem kaptak szeretetet, megértést, lelkükben szövevényes problémák tömkelege található, netalántán családi hátterük sem ideális, illetve képesek egy általuk igaznak hitt marketing köntösbe bújni, s azt üvölteni a nagyvilágba:„ Igen, ez én vagyok, ha nem tetszik húzz el, köcsög”. Egy réteggel alább azonban a következő az üzenet: „Szeressetek, légy szíves.”

Szóval érdekes ez a jelenség. Ahogy az a „zenei darab” is, amely jól érzékelhető módon követi a fent említett Petőfi Sándor mintáját. Összeállt ugyanis két lány és Baba Yaga formáció alatt „készített” egy dalt, amelynek címe: Dua Lipa. És már a kezdés igen erősre sikeredett:

„Hölgyeim és Uraim! Fogadják sok szeretettel az egyetlen és utánozhatatlan Baba Yaga (ez egyébként oroszul vasorrú bábát jelent) előadásában az év legnagyobb slágerét, a Dua Lipát”

Gyorsan jelezzük: nem, nem ez az év legnagyobb slágere. Ellenben akad egy-két kérdés. Például, hogy valójában mit is szeretne mondani dalával a művész, esetünkben a művészek? Túl sok koherens gondolat nem jelenik meg. Ellenben jól hangzó szavak egymás után elmondása (nevezzük éneklésnek) megtörténik. Arról nem is beszélve, hogy arra kér minket a hölgy, hogy kövessük be őt, mert Dua Lipa szeretne lenni, s, hogy „sunyi a szemem (van, aki szerint szép szemem van) és észre sem veszem, hogy lájkokat nem lehet venni”.

Hát persze, hogy nem lehet lájkokat venni, főleg úgy nem, hogy a felhívást intéző hölgy, Bukoviczki Dóra Instagram-oldala bővelkedik termékelhelyezésben. Na, mindegy. Adott tehát ez a zene, íme:

Egy-két hozzászólást azért érdemes elolvasni. Mókásak!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás