Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ilyen, amikor Szellő István Tankcsapdát nyom

Ilyen, amikor Szellő István Tankcsapdát nyom

Zene, Film & Kultúra

Ilyen, amikor Szellő István Tankcsapdát nyom

Zene, Film & Kultúra

Promotions 11:08
Anno amikor interjúztam a Tankcsapdával felmerült a dolog, hogy bizony a Mennyország Tourist annyira megkerülhetetlen dal lett, hogy még az esküvőkön is nyomják. Az esküvői zenészek többsége már tudja, ha ez nincs benne a repertoárba, akkor inkább színpadra se lépjenek. Olyan ez, mint a Beatrice 8 óra munkája. Teljesen beleolvadt a magyar popkultúrába, pedig tényleg nem akart, csak így jött ki a lépés.

Arról már lehetne vitatkozni, hogy melyik a második leghíresebb TCS-dal, de az aranyérmes biztosan ez lesz. A Mennyország Tourist 1999-ben jelent meg vadonatúj dalként a Tankológia című lemezen. Ez amúgy korábban ki nem adott felvételeket tartalmazott: koncert és demo számok, na megy egy csomó ritkaság.

A legismertebb TCS szám bőven kapott feldolgozást az évek során, komolyabb és garázs zenekaroktól is. Most azonban Szellő István fogja elnyomni nekünk, aminek a végén be is vallja: ez bizony nagyon rosszul hangzott.

Nem tudom mennyi idő összerakni egy ilyen videót, van-e valamilyen modern technikai segítség, ami szavakat keres ki hozzá, de ettől függetlenül nagyon elszántnak kell lenni, már csak a vágáshoz is.

Nos István, „veled van tele a sajtó!”

(Torony)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria