promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Kína legimsertebb és legjobban fizetett színésznője, Fan Bingbing eddig nem a visszafogott, rejtőzködő életmódjáról volt híres. Gazdagságát sosem félt megmutatni, ezért is kapták fel sokan a fejüket, amikor nyomtalanul eltűnt a nyilvánosság elől, és még a közösségi médiában sem adott életjelt magáról. Mivel a politikai elit többször fejezte ki nemtetszését a kínai szupersztárok életmódja miatt, amely szerintük a luxus hajszolására neveli a fiatalságot, Fan Bingbing eltűnését a legtöbben egyből a hatalom nyakába varták. Ezt támasztotta alá az az állítólagos hír is, hogy a színésznőt adócsaláson érték.

A pletykák valószínűleg azután a szavazás után kaptak szárnyra, amelyen a közönség szavazhatott a kínai celebritások szociális érzékenységéről. A 36 éves Fan Bingbing nem teljesített túl jól ebben a versenyben, 100-ból kereken 0 pontot ért el, vagyis még a legelvakultabb rajongói szerint sem törődik semmit a közösséggel, csak a saját gazdagsága érdekli. Mindezt pedig nem volt nehéz összekapcsolni az ázsiai ország kormányzatának hivatalos véleményével, mely szerint a sztárok elhanyagolják a valódi értékeket. És ha mindez még nem lenne elég, közzétettek egy statisztikát is, amely arról árulkodik, a filmsztárok csaknem 70 százalékkal kapnak magasabb fizetést, mint a stáb legjobban fizetett tagjai. Ez az egyenlőtlenség pedig elfogadhatatlan egy kommunista országban – tették hozzá.

Utolsó Instagram-posztja még május 23-i keltezésű
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

So cute?

Fan Bingbing 范冰冰 (@bingbing_fan) által megosztott bejegyzés,


Fan több mint két hónapja tűnt el – utoljára egy gyermekkórház eseményén látták július 1-én – , és a gyanú szerint az adóhatóság csaphatott le rá, méghozzá az úgynevezett „jin-jang csalás” miatt. A trükk lényege, hogy a sztár két szerződést kap, az egyikben a valódi bérezését rögzítik, a másikat pedig elküldik az adóhatóságnak, amelyben persze jóval alacsonyabb fizetés szerepel. Egy napilap múlt héten arról írt, a színésznő felügyelet alatt van, és elfogadta az ellene hozott jogi lépéseket, de hogy pontosan mik ezek, azt nem részletezik. Fan stúdiója minden vádat visszautasított.

355 cast

Fan Bingbing nemcsak Kínában sztár, de talán ő a legismertebb kínai színésznő a világon. Szerepelt az  X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban, és ő lesz az egyik főszereplője a 355 című női kémfilmnek is Jessica Chastain, Marion Cotillard, Penelope Cruz és Lupita Nyong'o mellett. Már persze, ha nem bizonyulnak igaznak a híresztelések, hogy a színésznőt az adóelkerülés miatt a kínai hatóságok eltiltják a filmezéstől.

Igaz, más pletykák szerint Fan-t nem tartóztathatták le, hiszen a színésznő a várható eljárás elől Amerikába szökött, és jelenleg San Fransiscóban bujkál.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás