promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]November 1-jén kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér rendezőjének régen várt következő filmje, a titokzatos című X – A rendszerből törölve.

A rendező új műfajba kirándult, de így sem lett hűtlen magához, ezúttal is különleges látványvilágú, erős hangulatú filmet készített. A főszerepet játszó színészek jó része már a Lizában is együtt dolgozott a rendezővel: a bűnügyet felfedező majd a rejtélyes ügy nyomába eredő rendőröket Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs alakítja, de fontos feladatot kapott Fekete Ernő, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán is. A film különlegessége, hogy Kulka János ebben az alkotásban tér vissza a vászonra.

A film története szerint Éva (Balsai Móni) különleges képeségekkel megáldott rendőr: észreveszi, amit más nem, és megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között rejtélyes összefügg van, és minden arra mutat, hogy egy zseniálisan gonosz sorozatgyilkos szedi áldozatait.

Éva azonban sajnos használhatatlan. Férje öngyilkossága óta pánikbeteg és a mániáival küzd. Ekkor felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) meglátja kolléganője különleges tehetségét és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindaddig felderítetlen esetek nyomába. A szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat gyökerei a régmúltba nyúlnak és nagyhatalmú emberekhez vezetnek.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás