promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlanul óriási dolgot találtak Egyiptomban a sivatag mélyén, a látványa is sokkoló
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási dolog feküdt a sivatag mélyén.

Egyiptom mindig is a csodák földjr volt, és nemcsak a régészek, tudósok és szakértők körében, hanem a filmesek, a fotósok és az írók szemében is, miközben évente turisták tízmilliói keresik fel felbecsülhetetlen nevezetességeiért. Sokan azonban csak nagyon felületesen tájékozódnak, és a nagyobb piramisok megnézése után azonnal keresnek is más élvezeteket a területen, ám akik a csodákra és felfedezésekre vágynak továbbra is, azoknak több száz kiállítás nyújthat felfoghatatlan élményt. A Netflixen nemrégiben publikált új filmben egy ismeretlen egyiptomi piramis felfedezésére indulnak a leghíresebb tudósok,

többek között Záhi Havássz, aki az egyiptomi régészek között elképesztő tiszteletnek örvend.

Ám a 20. század egyik leglátványosabb felfedezése az volt, amikor megtaláltak egy befejezetlen obeliszket a homok mélyén, gigantikus tárgy volt, elynúlva a föld alatt. Ezeket az ókori egyiptomiak tekh-ként ismerték, és egyetlen kötömbből faragták ki, ez volt a zegyik különlegessége is. Az ábrázolás pedig az egyiptomi mitológiához kötődik szorosan, méghozzá a teremtéshez kapcsolódik, napszimbólum.

A tetejük is aranyaozott volt, így először csillant meg rajtuk a Nap fénye kora reggel.

Van egy befejezetlen obeliszk Egyiptom mélyén, amelyet körülbelül 3500 év után fedeztek fel, sosem készült el, és így a homok mélyén maradt eldöntve, épp abban az állapotban, ahogy a készítők elvégezték rajta az utolsó simításokat, miután a munka félbemaradt. Az obeliszk amúgy egy asszuáni köbányában található, és elképesztő látványos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás