promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élőben nyitottak fel egy négyezer éves koporsót Egyiptomban, letaglózta a régészeket a felfedezés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Netflix hozott valami nagyon izgalmasat, amit megéri megnézni.

Már hetekkel ezelőtt lehetett olvasni a Netflixen is az ajánlók között, hogy hamarosan érkezik egy olyan film, amelyben a leghíresebb egyiptomi régészek fogják összemérni tudásukat, két párhuzamos feltárást látunk majd, az egyikben pedig a leghíresebb egyiptomi régész szakértő, Záhi Havássz keresi Szakkarában Huni fáraó elveszett piramisát, ez is a címe a filmnek, amely pontosan Az ismeretlen: Az elveszett piramis névre hallgat.

A Netflix beletenyerelt egy nagyon jó hívószóba, hiszen talán a világon a Stonehenge bámulatos rejtélye mellett az egyiptomi piramisok azok, amelyek mindig is nagyon izgatták az emberiség fantáziáját. Egyiptomban pedig elképesztő régészeti munkák folynak, többek között Szakkarában, ahol az egyiptomi történelem egyik legfontosabb nekropolisza fekszik, és rengeteg dolgot rejt még a piramis homokja, amit a régészek fel akarnak tárni.

A nekropolisz amúgy több mint hét kilométer hosszú.

A film amúgy Záhi Havássz, és tanítványa, Mostafa Waziri munkáját követi, akik elképesztő dolgokat tárnak fel a sivatagban. A film erőssége az, hogy szinte azonnal belecsap a lecsóba, némi felvezetés után már a terepen vagyunk, ahol azt látjuk, hogy a főszereplők frissen feltárt aknákba ereszkednek le a mélybe, hogy valami hatalmas újdonsággal térhessenek vissza. A film csupán 84 perces, de miután vége van, szinte azonnal kérnénk a következő részt. A felvételek magukkal ragadóak, Wazari egy 2600 éves sírt nyit ki, és totális döbbenet fogadja, amikor a múmia mellett megpillantja az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezését Egyiptomban, míg Záhi úr egy 4000 éves koporsót nyit ki, méghozzá élő adásban.

Emellett a felfedezők számtalan olyan műkincs felszínrehozatalának háttérmunkájába is betekintést engednek, amelyek elképesztően hathatnak. A feltárt sírokban ugyanis rengeteg értékes leletet találnak. És minden felfedezést élőben élvezhetünk végig. 

Az ismeretlen: Az elveszett piramis már elérhető a Netflixen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás