promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te is elköveted ezt a hibát a telefonod töltésekor? Megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelned
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néhány apró trükköt betartva nem kell hamar lecserélned a telefonod akkumulátorát.

Hiába fejlődik a technika, sajnos még nem tartunk ott, hogy kis idő múlva ne kelljen a telefontöltőhöz nyúlnunk. Főleg a mai világban, amikor már tényleg rengeteg mindenre használja az okostelefonját az ember.

Megoldásként ott van persze a butatelefon azoknak, akik szinte mindig elérhetőek akarnak maradni. Ezek továbbra is rengeteg időt bírnak ki egyetlen feltöltéssel, és nem is csábulunk el, hogy felesleges alkalmazásokat használjunk rajta.

Az akkumulátor fogyasztása és élettartama számos tényezőtől függ, többek között a készülék használatának gyakoriságától, a telepített és futó alkalmazások számától, az operációs rendszer hibáitól és a hálózati kapcsolódástól is.

A PC World most arra igyekezett rámutatni az egyik cikkében, hogy elég nagy hibát követünk el azzal, ha mindig 100 százalékra töltjük fel a telefonunkat. Tehát minden alkalommal, amikor egy lítium-ion akkumulátort maximumra feltöltünk, az veszít élettartamából.

Szóval, ha van töltéskorlátozás a telefonunkon, azt érdemes bevetni. Ezzel az akkumulátor élettartama növelhető, még ha a készülék kevesebb ideig is fogja bírni.

Azzal még nagyobb kárt okozunk, ha éjszakára a töltőn hagyjuk a telefont. A lap azt javasolja, hogy próbáljunk rájönni, hogy átlagos használat mellett mennyi idő alatt merül 20%-ra, és mennyi kell, hogy elérje a 80%-ot, majd próbáljuk úgy ütemezni a töltést.

Az is gyakori hiba, főleg a nagy kánikulában, hogy a napon hagyjuk a telefonunkat. A gyakran használt alkalmazásokat sem kell mindig bezárni. A háttérben futó applikációkat az iOS és az Android is felfüggeszti, hogy ismételt megnyitásuk kevesebb energiába kerüljön, mint akkor, ha a nulláról kellene startolni, így valójában nem futnak a háttérben, nem merítik aktívan az eszközt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás