promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet! John McAfee nem is lett öngyilkos, hanem meggyilkolták?
Borítókép:  John McAfee/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

John McAfee-nek volt egy "Kiny'rva" tetoválása, és egyszer azt állította, hogy ha valaha öngyilkosság miatt holtan találják, akkor nem ő ölte meg saját magát.

A tetoválás képét egy 2019-es tweetben tette közzé, amelyben azzal vádolta az amerikai tisztviselőket, hogy "finom üzenetekben" fenyegetéseket küldenek neki.

A legelső vírusirtó úttörője a hírek szerint szerdán öngyilkos lett, alig néhány órával azután, hogy bejelentették, kiadják az Egyesült Államoknak.

A 75 éves techmogul a hírek szerint a barcelonai börtönben vetett véget az életének - írja az El Pais című helyi lap.

Két évvel ezelőtti tweetjében McAfee egy "whackd" feliratú tetoválással tűnt fel, miközben azzal vádolta az amerikai hatóságokat, hogy célba vették őt.

„Finom üzeneteket kapok az amerikai tisztviselőktől, amelyek tulajdonképpen azt mondják: Eljövünk érted McAfee! Meg fogunk ölni téged.”

- írta.

„A biztonság kedvéért ma tetováltattam magam. Ha öngyilkos lennék, akkor az nem igaz. Akkor kinyírtak. Nézd meg a jobb karomat!"

Egy másik, mindössze nyolc hónappal ezelőtti tweetjében McAfee Jeffrey Epsteinhez hasonlította magát, akit szintén holtan találtak a börtöncellájában elkövetett nyilvánvaló öngyilkosság következtében.

[[cikk3]]

„Elégedett vagyok itt bent. Vannak barátaim. A kaja jó. Minden rendben van."

- írta 2020 októberében.

„Tudjátok, hogy ha felakasztom magam, a la Epstein, az nem az én hibám lesz"

McAfee haláláról alig néhány órával azután számoltak be, hogy a spanyol nemzeti bíróság jóváhagyta kiadatását az Egyesült Államoknak, ahol adózással kapcsolatos, akár 30 évig terjedő börtönbüntetéssel járó bűncselekmények miatt körözik.

A döntés ellen fellebbezni lehetett volna, és a végleges kiadatást a spanyol kabinetnek is jóvá kellett volna hagynia.

McAfee 2011-ben 7,7 milliárd dollárért adta el vírusirtó cégét az Intelnek.

Korai internetes biztonsági szoftvereket fejlesztett ki, és korábban az amerikai és belize-i hatóságok is keresték.

McAfee-t tavaly október 3-án tartóztatták le a spanyolországi El Prat repülőtéren, amikor Törökországba készült elmenekülni az országból.

Ugyanebben a hónapban Tennessee államban McAfee-t adóelkerüléssel vádolták meg, miután nem jelentette be a kriptovaluták népszerűsítéséből származó jövedelmét, miközben tanácsadói munkát végzett, előadásokat tartott, és eladta az élettörténetének jogait egy dokumentumfilm számára.

A Tennessee állambeli vádirat szerint McAfee 2014 és 2018 között elmulasztotta benyújtani az adóbevallást, annak ellenére, hogy "jelentős jövedelmet" kapott ezekből a forrásokból.

A vádirat nem állította, hogy a techfőnök a McAfee Associates-szel kapcsolatban bármilyen jövedelemhez jutott volna.

A hónap elején videokapcsolaton keresztül tartott meghallgatáson McAfee azzal érvelt, hogy az ellene felhozott vádak politikai indíttatásúak, és azt mondta, hogy élete hátralévő részét börtönben töltené, ha visszaküldenék az Egyesült Államokba.

Márciusban McAfee-t egy 13 millió dolláros kriptopénz-"átverés" miatt is megvádolták, miután állítólag a Twitteren csábította áldozatait.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás