promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Irtó ciki balesetet csinált önvezető módban a Tesla egyik autója
Borítókép:  Ding Ting / XINHUA / Xinhua via AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevés rosszabb van annál, mint amikor egy járőrkocsiba hajt bele az ember.

Az Egyesült Államok autóbiztonsági ügynöksége elkezdi kivizsgálni a Tesla balesetét - az autó kínos bakit vétett önvezető módban, mivel belehajtott egy parkoló rendőrautóba – számolt be róla a Reuters.

A Michigani Állami Rendőrség a Twitteren közölte, hogy az eset szerdán hajnali 1 óra 12 perckor történt. A rendőrök pont egy másik balesetet vizsgáltak, mivel az egyik autó egy szarvassal ütközött.

„A balesetnél bekapcsolt vészvilágítással helyszíneltünk, amikor a semmiből nekünk ütközött az önvezető Tesla”

- tette hozzá a rendőrség.

A Teslában egy 22 éves sofőr ült, de hála égnek senki sem sérült meg.

Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Tanács már sokszor kritizálta azért a Teslát, hogy az autó nem méri fel elég hatékonyan, hogy a sofőr figyel-e. A Tesla közben mindig is azt tanácsolta a sofőröknek, hogy a robotpilóta használata közben a kormányon kell tartaniuk kezüket, és az utat is figyelniük kell.

Ha a robotpilóta használata közben a vezető leveszi kezét a volánról, az autó két figyelmeztetés után automatikusan lassítani kezd, majd megáll.

Továbbra is sok a vita azon, hogy az autó önvezető módja még nem teljesen biztonságos, és nem tudja helyettesíteni az emberi járművezetést. Ilyenkor persze jön a kontra, hogy mennyi halálos baleset történik emberi mulasztás miatt.

Az első halálos baleset 2016 nyarán volt, amikor Tesla Model S szenzorai, de maga a sofőr sem vette észre az úton áthaladó kisteherautót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás