promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki a Tesla önvezető kerékpárja – videó
Borítókép:  Electrek
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lassan ott tartunk, hogy az autó és motorgyártás terén már nem lesz kihívás, hogy a vezetést, illetve az útvonalkövetést egy teljesen automatizált rendszer végezze. Na, de mi van a kerékpározással? A Harley-Davidson után a Tesla is beszállt az e-biciklik fejlesztésébe, és most be is mutatták első terveiket. 

Elon Musk egy teljesen új réteget céloz meg a jármű felhasználók piacán. A Tesla önvezető kerékpárjai egészen más élményt adhatnak majd a felhasználóknak, mint amelyekhez eddig hozzászokhattak, hiába van egyeseknek hiper-szuper bringájuk. 

A Model B tervezésekor a fő cél az volt, hogy kombinálják az autózás és a kerékpározás előnyeit, így létrehozva egy teljesen új, környezetbarát, de hatékony közlekedési eszközt. 

– tudta meg a Flowcycle.

Hogy csak néhány tulajdonságot és felszerelést említsünk a jövő biciklijével kapcsolatban: a kerékpár váza olyan LiDAR szenzorokkal van ellátva, melyek miután letapogatják a környezetet, gyakorlatilag védőburokba helyezik a kerékpár vezetőjét, megóvva őt az úthibákból, vagy egyéb veszélyeztető tényezőktől.

Ezenkívül a kerekekhez tartozik motor is, amelyek segítenek még a legkomolyabb szintkülönbségeket is leküzdeni. Ergo nem kell tolnunk a cangát az emelkedőn. Ha pedig még ez sem lenne elég, a küllőket teleszkópokra váltották, melyek buckás, zordabb szakaszokon alkalmazkodnak az útminőséghez, és a rázósabb helyeken is képesek lesznek kisimítani alattunk az utat. 

A kerékpár önvezető, és a beépített mesterséges intelligencián alapuló rendszer segítségével még biztonságosabban lehet majd közlekedni vele. Természetesen a vázon helyet kapott egy kijelző is, ahol folyamatosan figyelemmel kísérhetjük az útra vonatkozó információkat és a navigációt egyaránt. 

A Tesla-bicikli megjelenéséről és piacra kerüléséről még nincsenek hírek, egyelőre a teszt fázisban tartanak a munkálatok. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás