promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszűnhet a raktárak leltározása egy új gépi-rendszernek köszönhetően
Borítókép:  Freepik
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő tempóban ível felfele az e-keredkedelmi cégek mutatója, ami az idei évet jelenti. Soha ekkora forgalmat még nem generáltak a netes – főleg Amazon, Alibaba, stb. – rendelések. A megnövekedett árukészlettel azonban a munkavállalók száma is megnőtt, ami a cégek kiadását is megemelte. Ezen változtathat a Ware nevű vállalat új ötlete. 

A raktárak leltározása nem kis feladat, rendkívül sok alkalmazott szükséges hozzá, főleg ha egy akkora vállalatról beszélünk, mint például az Amazon. 

A cég jelenleg egy millió kollégát foglalkoztat, de ez a szám folyamatosan bővül. 

Ez mind szép és jó, és a vállalat büszke arra, hogy munkahelyeket tud teremteni. Viszont nekik is csábító lehet a Ware új ötlete, miszerint leltározást, egy drónflottára bíznák, ezzel töredékére csökkentve az alkalmazottak utáni kiadásokat. 

„A Ware nevű rendszer telepítésekor az egyes polcokra QR-kód szerű matricák, a raklapokra pedig vonalkódos címkék kerülnek. A négyrotoros drónok (kvadkopterek) meghatározott időközönként egy előre beprogramozott útvonalon ellenőrző körutakra indulnak, és a fedélzeti kamerájukkal raktárszerte rögzítik ezeket a jelzéseket”

– írja a GyártásTrend.

Sok helyen ezt jelenleg is robotok, pontosabban robot-karok végzik, viszont a hatalmas gépek – azontúl, hogy hasznosak – nagy helyet foglalnak el, míg a drónok akár a tenyerünkben is elférnek. 

Mi lesz így a munkahelyekkel?

A Ware szerint a cégek így át tudják csoportosítani az alkalmazottakat fontosabb teendők felé, de ez csak egy ajánlat, az is lehet, hogy az újítás miatt több százezer állás szűnhet meg. 

A videón keresztül láthatjátok, hogyan is működik a rendszer.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás