promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Senki sem szeret csuklani, mi most segítünk pár szuper módszerrel azonnal elállítani
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindig is hittem az ősi praktikákban és régimódi gyógymódokban, és ezek most neked is segíteni fogak elállítani a csuklást.

A csuklás mindig rosszkor jön, moziban, várakozás közben, egy csuklásra soha nincs megfelelő alkalom. ÉS ezekben az esetekben a rekeszizom fékezhetetlen görcsbe szorul, amit – bármennyire is próbálsz – nem tudsz visszatartani. Most mutatunk jó pár módszert, hogyan állítsd el a csuklást.

 Takard el a szádat és az orrodat

Tedd a kezed az orrodra és szádra és lélegezz. Így extra mennyiségű szén-dioxid jut a szervezetedbe, ami elállítja a csuklást.

Masszírozd a nyakad

Ha a nyomáspontok megcélzása a kezein nem működik, próbálja meg masszírozni vagy dörzsölni a nyaki verőereket a nyak jobb és bal oldalán.

Tartsd vissza a lélegzeted

Amikor legközelebb csuklasz, vegyél egy mély lélegzetet, és tartsd vissza. Ha szén-dioxid halmozódik fel a tüdőben, a rekeszizom ellazul a csuklás eláll.

Nyújtsd ki a nyelved

Ha senki sem figyel, nyújtsd ki a nyelved. Ezt a gyakorlatot énekesek és színészek végzik, mert serkenti a hangszálak közötti nyílást (a hangszalagot). Simábban lélegzünk ilyenkor, elfojtja a csuklást okozó görcsöket.

Dugd be a füled

Dugd be a füled 20-30 másodpercre, amikor csuklasz. Alternatív megoldásként megnyomhatod a fülcimpád mögötti puha területeket, közvetlenül a koponya alatt. Ez „relax” jelet küld a vagus idegen keresztül, amely a rekeszizomhoz kapcsolódik és ezáltal

Igyál vizet

Igyál egymás után kilenc vagy tíz gyors kortyot egy pohár vízből. Amikor iszunk és közben nyelünk, a nyelőcső ritmikus összehúzódásai felülírják a rekeszizom görcseit.

Egyél valami édeset

Egy kanál cukor bevált módszer csuklás ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás