promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért szakított Szabó Zsófi és Shane Tusup egy pszichológus szerint
Borítókép:  Sajtóklub
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megszólalt a pszichológus, hogy mi vezethetett Szabó Zsófi és Shane Tusup hirtelen szakításához.

Továbbra is csak találgatni lehet arról, hogy miért szakított Szabó Zsófi és Shane Tusup. A Promotions nemrég megkérdezett egy sorselemző jósnőt, aki szerint mindkettőjüknek szükségük van most egy kis egyedüllétre, egyben megválaszolta azt a kérdést is, hogy vajon a műsorvezető és az úszóedző egymásra találhat-e még a jövőben.

Szabó Zsófi és Shane Tusup mondhatni hirtelen vágtak bele a párkapcsolatukba, mindketten egy tönrement házasságból menekültek, és valószínűleg úgy érezték, hogy az akkori nehéz időszakban kölcsönösen támogatni tudják egymást, mint lelki társak. Ebből aztán szerelem szövődött, és februárban meg is történt az eljegyzés. Felmerül a kérdés, hogy mégis mi változott meg az életükben ilyen rövid idő alatt.

Megkérdeztünk hát egy pszichológust arról, mit gondol a történtekről.

„Természetesen itt a háttértörténetet nem tudjuk, hiszen nem nyilatkoztak arról, mi volt az oka a szakításuknak. Azonban ha általánosságban nézzük, egy párkapcsolatban az első időszak az ún. "rózsaszín köd" időszaka, amikor szinte minden időt a párunkkal szeretnénk tölteni, azt érezzük, hogy a másik nélkül nem is tudnánk élni. Ahogy csillapodik az érzés intenzitása, ahogyan jobban megismerik egymást a felek, mélyül a kapcsolat, egy mélyebb kötődés formálódik. Előfordulhat azonban, hogy a "rózsaszín köd" időszaka alatt meghozott komolyabb döntések a kapcsolatot illetően - például egy eljegyzés -, előfordulhat, hogy hirtelen ijesztővé válhat, hiszen még a mélyebb kötődés, elköteleződés a formálódás időszakában van. Ilyenkor nagyon fontos figyelni egymás jelzéseire, egymás "ütemére" a kapcsolat mélyülését illetően. Akár egy eljegyzés felbontása is egyfajta lassítás lehet, határhúzás. Nagyon sokszor egy kapcsolatban ezeknek a jelzéseknek a figyelmen kívül hagyása történik, amiből később konfliktus lehet. Nagyon fontos, hogy a korábbi kapcsolataikat is érzelmileg le tudják zárni, hiszen ez elengedhetetlen az új kapcsolat stabilizálásához”

Tusori Eszter szerint az, hogy Zsófi és Shane később újra egymásra tudnak-e találni, attól is függ, hogy milyen a kommunikáció közöttük, mennyire képesek értő hallgatással figyelni, határokat szabni, és konfliktusaikat rendezni.

A pszichológus egyúttal elmondta, mennyiben lehetett hatással Shane vagy Zsófi első, tönkrement házassága a mostani döntésükre.

„Egy új kapcsolat indításához nagyon fontos,hogy érzelmileg is elengedjük a régit, hiszen ez hatással lehet az új kapcsolatban hozott döntésekre is. Egyértelműen nem jelenteném ki, hogy ez okozta a hirtelen döntésüket mind a jegyesség mind a jegyesség felbontását illetően, azonban a kapcsolat inastabilitását, a felek elköteleződésének mértékét, a kommunikáció hiányosságát a hirtelen döntések jelezhetik”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás