Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Különleges éjszakai programra invitál a Szegedi Vadaspark

Különleges éjszakai programra invitál a Szegedi Vadaspark

Színes

Különleges éjszakai programra invitál a Szegedi Vadaspark

Színes

Promotions 08:38

Éjszakai állatkert India jegyében.

Különleges esti programokkal várják szombaton a Szegedi Vadasparkban a látogatókat, akik India élővilágával ismerkedhetnek és ízelítőt kapnak a klasszikus dél-indiai táncokból is - áll a Szegedi Vadaspark közleményében.

A járványhelyzet miatt némi csúszással, a tavalyi nyár végére készült el a szegedi állatkert legújabb fejlesztése, az indiai orrszarvúk háza, ahova meg is érkezett két lakó: Csülök Nyíregyházáról és Akenó az angliai Chester állatkertjéből. Az idei nyár első éjszakai programját nekik szentelik.

A bemutatók sora az indiai orrszarvúk látványetetésével indul. A hatalmas termetű állatoknak szükségük is van a folyamatos odafigyelésére, hiszen az akár háromtonnásra is megnövő hímek naponta testsúlyuk egy százalékának megfelelő mennyiségű táplálékot - főként fűféléket, emellett gyümölcsöket, leveleket, fák és bokrok ágait, vízinövényeket - fogyasztanak. Az orrszarvúetetést egy a látogatók és az állatok által is ingen kedvelt esemény az ázsiai elefántok közös strandolása követi.

A programok sorából - bár kontinensváltással jár - nem hiányozhat a látogatók legnagyobb kedvence az oroszlánok esti vacsorája sem. Újabb ugrással a barna medvék következnek, melyek gyümölcssalátát kapnak napnyugtát követően.

A programokból az indiai kultúra sem maradhat ki. Az este folyamán a Kala Sangam indiai tánccsoport fellépésén az elefántház teraszán a nézők a több évezredes múlttal rendelkező Bharatanatyamba nyerhetnek betekintést, emellett kígyósimogatóval és játékos feladatokkal is várják a látogatóinkat.

A program 21 óráig tart, de utána még tovább lehet majd sétálni az éjszakai állatkertben. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok. Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

Az este részletes programját alább olvashatjátok:

18:00 – Indiai orrszarvú látványetetés
18:30-19:30 – Indiai táncház a Kala Sangam tánccsoporttal
19:00 – Ázsiai elefántok jakuzzija némi csemegével
19:30 – Kala Sangam indiai táncelőadása
20:15 – Dél-afrikai oroszlán esti lakomája
21:00 – Kímélő nassolás a barna medvéknél

Borítókép: Vadászlap