promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az évszázad kakkantása: kirobbanó ürülék törölte a nő memóriáját
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tudósok szerint azonban minderre lehet racionális magyarázat.

Kínában nagyon furcsa dolgokról számolt be egy-két helyi lap. Egy nőről írtak, aki annyira nekifeszült a vécézésnek, hogy az erőlködés végül memóriakieséssel járt.

Az elmúlt tíz év emlékét felejtette ott a mellékhelyiségben, miután elvégezte a dolgot.

Az hongkongi lapok szerint nagyon régóta kínozta már a székrekedés a nőt, ezért történhetett az, hogy egy utolsó nagy rohamra szánta el magát, hogy végre megszabaduljon a napok óta magával hordott súlyos gyötrelmektől.

Majd jött egy laza 8 óra, amikor a nő nem emlékezett arra, hogy mi történt vele az elmúlt 10 évben.

Rokonai kórházba szállították, ahol az orvosok alaposan kivizsgálták, mi történhetett, hogy ekkora szélsőségbe csapott át egy elsőre rutinfeladatnak tűnő cselekedet.

De nem találtak túl sok mindent, így később hazaküldték.

Az IFLscience tudósai viszont nem hagyták annyiba a dolgot, és felkutatták a szakirodalmat, ahol találtak lehetséges magyarázatot is. Mint írják

a túlzott erőfeszítés miatt kialakulhat vazovagális ájulás, ami átmenetileg eredményezhet kieséseket a memóriába – súlyemelőkkel például sokszor megesik hasonló.

Egyszerűen arról van szó, hogy egy hirtelen vérnyomásemelkedést egy nagyon gyors csökkenés követ, az agyban pedig kicsit megborul minden, és ez egy átmeneti amnéziát eredményez.

Az azonban nem derült ki teljes bizonyossággal, hogy a kínai sztori tényleg megtörtént-e, vagy csak egy újabb városi legendával van dolgunk.

Mindenesetre a dolog lehetséges, és valóban megtörténhet.

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás