promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legidősebb embere viheti majd Tokióban az olimpiai lángot
Borítókép:  JIJI PRESS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ legidősebb emberét, a 117 éves Kane Tanakát az a megtiszteltetés érte, hogy a koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021 nyarára halasztott tokiói ötkarikás játékokon ő viheti a majd az olimpiai lángot.

Kane Tanaka saját rekordját döntötte meg januárban azzal, hogy az év elején 117. születésnapját ünnepelte. Továbbra is a japán hölgy a világ legidősebb embere – adta hírül korábban a Reuters. A fukuokai idősek otthonában élő Tanakát most az a megtiszteltetés érte, hogy a koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021 nyarára halasztott tokiói ötkarikás játékokon ő viheti a majd az olimpiai lángot.

A 2021. május 11-re tervezett eseményen 118 éves és 129 napos lesz a hölgy. Ha semmi se jön közbe, a történelem legidősebb fáklyavivője lesz. Az MTI által is szemlézett cikk szerint Kane Tanaka kerekesszéket fog használni, és gondozója kíséri, amikor bekapcsolódik az olimpiai stafétában való részvételbe.

Az eddigi legidősebb olimpiai lángvivő az idén áprilisban elhunyt Aida Mendes, aki 2016 júniusában, a riói olimpia előtt 107 esztendősen sétált a lánggal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás