promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Guardiola történelmet írt, kiütéssel nyerte a City az FA-kupát
Borítókép:  GLYN KIRK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Manchester City 6-0-ra verte a FA-kupa fináléjában a Watfordot. Ezzel a City az első angol klub, amely képes volt mind a három hazai sorozatot, azaz a Premier League-t, az angol Ligakupát, s az FA-kupát is egy adott idényen belül megnyerni. Ez korábban egyetlen más klubnak sem sikerült.

Gólzáporos futballest a Wembley-ben. A Manchester City 6-0-ra verte a Watfordot az angol FA-kupa döntőjében. Pep Guardiola együttese mintha csak könnyed edzőmérkőzést játszott volna a legrégebbi angol kupasorozat fináléjában.

Nagyjából egy tíz perces periódust leszámítva az történt a pályán, amin Guardiola csapata akart. Olykor kézilabdamérkőzésre hasonlító jelenet volt látható, mikor is a City játékosai járatták a labdát az ellenfél védelme előtt, de előfordult, hogy City mélyebben védekezve az ellentámadásokra várt és rúgott gólokat. Röviden összefoglalva a mérkőzést számokban:

  • labdabirtoklás százalékos eloszlása: 67-33, természetesen a City javára
  • 11, illetve 2  kaput eltaláló lövés, utóbbi a Watford mutatója
  • 629 City és 280 Watford-passz

A 6-0-s, kiütéses Manchester City siker azt jelenti, hogy a City első angol klubként képes volt mind a három hazai sorozatot, azaz a Premier League-t, az angol Ligakupát, s az FA-kupát is egy adott idényen belül megnyerni. Ez korábban egyetlen más klubnak sem sikerült.

Ráadásul a hat gólos, döntőben elért győzelem is történelmi, legutóbb 1903-ban, a Bury verte ilyen arányan a sorozat fináléjában a Derbyt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás