promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Retteghetnek Magyarországon az allergiások – jön az igazi pokol számukra
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Természetesen ismét az átkozott parlagfű a hibás, amire rengetegen allergiásak Magyarországon.

Sok minden miatt lehet szidni az aszályt, de a parlagfű virágzást például késleltette. Emiatt az utolsó augusztusi hétvégéig az erre érzékenyek enyhébb tüneteket tapasztalhattak, mint a korábbi években, most azonban már brutálisan előjött mindenkinél a dolog. (Tudom, mert jómagam is szenvedek tőle.)

Rossz hírek érkeztek a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, mivel a napokban várható az idei parlagfű pollenszezon tetőzése. Jelenleg Magyarországon nagyon magas a pollenterhelés, helyenként akár extrém magas is lehet a parlagfű virágporának koncentrációja. Hozzátették, hoyy a héten a megerősödő szél tovább fokozhatja ezt, melyen számottevően az átmeneti záporok sem enyhítenek.

Tehát az elkövetkező két hétben továbbra is erős tünetekre számíthatnak a parlagfű pollenre érzékenyek. Ide kattintva rá lehet nézni az Időkép pollentérképére, de csak annyit fogunk látni, hogy a parlagfűnél a jelzés magas, vagy éppen nagyon magas.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ javasolja, hogy az allergiások ilyenkor lehetőség szerint kerüljék a kültéri tevékenységeket, valamint fokozottan ügyeljenek a gyógyszerek szedésére.

Sokan tényleg beleesnek abba a hibába, hogy nem kezdik el szedni a gyógyszert a komoly tünetek megjelenése előtt, vagy a szezon elején. Az sem segít a szakorvosok szerint, ha csak néha veszünk be egyet a tablettából, mert látszólag jól érezzük magunkat.

Fontos azt is tudni, hogy az allergiás orrnyálkahártya-gyulladást, az allergiás orrdugulást szteroid tartalmú orrspray segít csillapítani. Az egeszkalauz.hu szakorvosa szerint ezeket a készítményeket hosszú távon is biztonsággal használhatjuk, mert a szteroid tartalma nem okoz az egész szervezetben mellékhatásokat, mivel helyben szívódik fel, a nyálkahártyáról.

Magyarországon aki hagyja, hogy elterjedjen a gyomnövény a telkén, az 15 ezertől 5 millió forintig terjedő büntetést is kaphat. Amelyik tulajdonost abszolút nem érdekli a dolog, azt akár még a NÉBIH-nél is be lehet jelenteni, vagy magyarosan szólva felnyomni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás