Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

10-15 fokkal hidegebb levegő tör be Magyarországra

10-15 fokkal hidegebb levegő tör be Magyarországra

Helyi Hírek

10-15 fokkal hidegebb levegő tör be Magyarországra

Helyi Hírek

Promotions - 2020.03.21. 17:17

Az átvonuló hidegfront mögött mintegy 10-15 fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk. Az esőt egyre több helyen havas eső, majd főként a hegyekben hó váltja fel, aztán megszűnik a csapadék. Vasárnap már csak néhol lehet hózápor – olvasható az Országos Meteorológia Szolgálat honlapján.

Többfelé várható kisebb eső, zápor helyenként zivatar is kialakulhat. A kora esti óráktól eleinte az északi megyékben, majd másutt is halmazállapotot vált a csapadék, így havas eső, a magasabban fekvő vidékeken havazás is lehet.

Szombat éjszaka felhőzet csökkenés kezdődik, fokozatosan szűnik, illetve a Dunántúli régiókra korlátozódik a vegyes csapadék.

Vasárnap a Dunántúlon felhős idő várható rövid napos periódusokkal, ettől keletebbre gyorsan mozgó gomolyfelhők mellett hosszabb időre kisüt a nap. Egy-egy rövid életű hózápor előfordulhat.

Az északi, északkeleti szél, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Lokálisan zivatarok mentén is lehet szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +3 fok között alakul. A derült, szélvédett, északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 7 fok között várható.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP.

Legolvasottabb hírek