promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok a világ leggazdagabb emberei között, de vajon hanyadik lett Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc is nagyon gazdagnak számít, de mivan, ha ezt világszinten nézzük?

A Forbes ismét összeszedte nekünk, hogy kik a világ leggazdagabb emberei. Összesen 2578 név van a hivatalos listán, legalábbis ennyit tudunk átnézni. Szóval ha valamelyik ismerősünk dollármilliárdos, akkor meg fogjuk találni rajta, akinek ettől kevesebb vagyona van, az már kiesett.

A Portfolio számolt be róla, hogy tavaly 2668 fő volt a listán, szóval 87-tel kevesebb dollármilliárdosa van idén a Föld bolygónak. Azért valljuk be, hogy a 2578 név sem kevés, ráadásul rengeteg üzletembernek a koronavírus-járvány alatt sem csökkent a vagyona, sőt, inkább csak nőtt.

Ha azonban az összesített listát nézzük, akkor a gazdagok zsebében kevesebb a pénz, mint tavaly, méghozzá 400 milliárd dollárral. Az orosz-ukrán háború ezt még inkább negatív irányba fogja vinni idén.

A világranglistát továbbra is Amerika vezeti 735 milliárdossal, akiknek vagyona 4,7 ezermilliárd dollár. A dobogóra Elon Musk, Jeff Bezos és Bernard Arnault és a családja álhatott fel. Utóbbi valószínűleg kevesebben ismerik – ő egy francia üzleti mágnás, befektető és elég komoly műgyűjtő is. Jelenleg elnöke és vezérigazgatója az LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE-nek.

A másik két úriembert valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, ahogyan azt a két magyart sem, akik felkerültek a listára. Ők Csányi Sándor, valamint Mészáros Lőrinc.

Csányi Sándor van magasabban a listán, aki 1,3 milliárd dolláros vagyonával a világ 2190. leggazdagabb emberének számít. Mészáros Lőrinc, akinek vagyona 1,2 milliárd dollár a világranglistán a 2324-ik helyen áll.

Csányi Sándor az utóbbi időben 100 millió dollárral növelni tudta a vagyonát, de Mészáros Lőrinc pénztárcája soványabb lett 300 millió dollárral. Ő emiatt 289 helyet rontott is tavalyhoz képest.

[[kod1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás