promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat is történhet az oroszoknál – akár még a cári Romanov család is visszatérhet?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Romanovok Oroszország második és egyben utolsó uralkodó családja volt. 1613-tól egészen 1917-ig voltak hatalmon, amikor a bolsevik forradalom gárdistái kiirtották őket. Vagyis majdnem, akadt olyan, akinek végül sikerült elszöknie.

Sokáig élt a legenda, hogy II. Miklós cár legfiatalabb lányának, Anasztaszija Nyikolajevna nagyhercegnőnek sikerült megszöknie a bolsevikok kegyetlen kivégzése elől Jekatyerinburgban, mivel sokáig csak öt testet találtak meg. Végül 2007-ben meglelték a maradék két holttestet is, így minden kétséget kizáróan kiderült, hogy az egész cári család ott lelte halálát.

De nem öltek meg minden Romanovot, például sikerült kijutnia Kirill Vlagyimirovics nagyhercegnek és feleségének. Ők Finnországba menekültek, később próbáltak visszatérni Oroszországba, de végül akkor is menekülniük kellett, először Svájcba, majd Franciaországba.

Az ő dédunokája George Mikhailovich Romanov nagyherceg, aki a száműzetés miatt Spanyolországban született, és az egész életét ott és Franciaországban töltötte. Először 1992-ben látogatott el Oroszországba. Ma már Moszkvában él, az esküvőjét is Szentpéterváron tartotta.

De él még az anyja, Maria Vladimirovna orosz nagyhercegnő is, aki 1953-ben született, és sokak szerint a Romanov-ház tényleges ma élő örököse. Bár ő jelenleg nem Oroszországban, hanem Madridban tengeti a napjait.

Bár élnek még Romanovok, Putyin hatalmát nem veszélyeztetik, sőt még inkább erősítik Oroszország nagyhatalmi törekvéseit, mivel a dicső múltra emlékeztetik az orosz népet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás