promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Oroszország már a nukleáris háborúra készül? - Aggasztó dolgot mondott a Kreml szóvivője
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden jel arra utal, hogy Oroszország a végsőkig is képes lenne elmenni, ha úgy alakul a helyzet.

Már több hete tart az orosz-ukrán háború, amit jelenleg szinte az egész világ aggódó tekintettel figyel, hiszen sokan még mindig képtelenek elhinni, hogy ilyen szörnyűség történhet Európában, Magyarország szomszédságában. Oroszországot egyre komolyabb szankciókkal próbálják jobb belátásra bírni a nagyvállalatok, de úgy tűnik, hogy az oroszok a legrosszabbra is fel vannak készülve.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Oroszország a legvégsőbb esetben képes lenne akár atomfegyverek bevetésére is, ha veszélybe kerülne a nemzet léte – vagyis sajnos, ha túlzottan elfajulnak a dolgok, akkor bekövetkezhet az, amitől a legtöbben félnek: egy nukleáris háború.

A nemzetközi aggodalmat tovább erősíti, hogy Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin állítólag a múlt hónapban elrendelte az orosz nukleáris erők fokozott készültségbe helyezését – ráadásul az ENSZ főtitkára, António Guerres múlt héten kijelentette, hogy az eddig elképzelhetetlen tűnő nukleáris konfliktus most ismét a lehetőségek között van, ami egyáltalán nem megnyugtató.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás